Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Прайдът весело шуми (снимки)

По-малобройни, по-охранявани, по-щастливи

Началото отново бе край Паметника на съветската армия. Снимки: Емил Георгиев - Прайдът весело шуми (снимки)

Началото отново бе край Паметника на съветската армия. Снимки: Емил Георгиев

„Нека любовта победи“, заяви посланичката на Израел в България Ирит Лилиан. С тези думи тя откри деветия София прайд, който потегли както обикновено от Паметника на съветската армия и се изля по централните улици на София. Хората манифестираха по-весели, по-шарени, по-малобройни и по-охранявани. Стотици полицаи гарантираха спокойствието на хомосексуалните – не допуснаха дори единствените две девойки, издигнали край шествието плакат срещу различните.

„Всеки трябва да има правото да е себе си. Много е важно да научим младите хора да уважават различията“. С тези думи посланичката на Великобритания в България Ема Кейт Хопкисн заяви подкрепата си за хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

„Днес Орландо е в нашите мисли. Този свят има нужда от цялата огромна любов“, припомни трагедията в Щатите, при която загинала 49 човешки живота преди дни в гей клуб, Луиз Бергхолм – посланичката на Швеция у нас.

Съпричастието си с хомосексуалните у нас заявиха с присъствие още представители на посолствата на Германия, САЩ и Испания и различни международни организации. Не и властта в България, родните политици очевидно странят от подобни шествия – единствените техни представители бяха двама съветници от Столична община – Иво Божков и Марта Георгиева от Реформаторския блок, както и Виктор Лилов, бивш кандидат за кмет на София.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

София прайд 2016 в снимки:

4

3

2

5

6

7

8

9

10

Фоби

1 2Следваща страница

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах