Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Найджъл Кенеди & Георги Андреев, цигулка & гъдулка

Виртуозните музиканти изпълняват композиции на българина

Найджъл Кенеди ще излезе пред родните меломани на 17 септември в София и на 18 септември в Пловдив. Снимка: Емил Георгиев - Найджъл Кенеди & Георги Андреев, цигулка & гъдулка

Найджъл Кенеди ще излезе пред родните меломани на 17 септември в София и на 18 септември в Пловдив. Снимка: Емил Георгиев

Българин с гъдулка ще излезе редом до англичанин с цигулка – композиторът Георги Адреев и прочутият музикант Найджъл Кенеди. Двамата ще изпълнят заедно пиеси на Андреев, създадени специално за два концерта наесен у нас – на 17 септември Зала 1 на НДК и на 18 септември в Античния театър в Пловдив. Събитията са организирани от Иво Станков и Лондонския фестивал на българската култура.

У нас Кенеди ще представи и нова версия на „Годишните времена“ на Вивалди – със запис на които от 1989 г. е вписан в Гинес с рекорд за най-продавано изпълнение на класическа творба за всички времена, с над 2 милиона продадени копия. В програмата ще прозвучат произведения от класиката, фолклора и джаза.

На сцената англичанинът излиза заедно с музикантите от „София Симфоникс” и диригентката им Любка Биаджони. Ще чуем още Лондонския български хор.

Билетите за двата концерта са вече в продажба – в София са на цени от 20 до 50 лв., а в Пловдив – от 20 до 40 лв.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg