Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

60-тонна дама на дъното край Бахамите

 - 60-тонна дама на дъното край Бахамите

Огромно момиче бе потопено на морското дъно край Ню Провидънс на Бахамските острови. То тежи 60 тона и има като че ли неподходящо име – Океан Атлас. Кръстена е от своя създател – Джейсън деКерис Тейлър, известен с начинанието си да гради подводни скулптурни паркове в океаните по целия свят. 

Фигурите на Тейлър са конструирани от материал с устойчив рН, който насърчава растежа на корали и други морски същества, които биха се заселили на изкуствен риф. Потопените творби привличат голямо количество туристи.

Дамата с име Океан Атлас е най-голямата скулптура, разположена под вода. Извисява се на 18 фута височина, тежи над 60 тона. Статуята е поръчана от BREEF (образователна фондация за опазване на рифа на Бахамите) в чест на своя основател сър Никълъс Нютал.

decaires-hero-a

jason-4-a

jason-3-a

jason-6-a

jason-5

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90