Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Киното събра Деньов и Депардийо във филм № 10

Двамата отново заедно в опит да възпроизведат магията от „Последното метро“ на Трюфо

Жерар Депардийо и Катрин Деньов в „Последното метро“, филм на Франсоа Трюфо от 1980 г. - Киното събра Деньов и Депардийо във филм № 10

Жерар Депардийо и Катрин Деньов в „Последното метро“, филм на Франсоа Трюфо от 1980 г.

Двете чудовища на френското кино, Катрин Деньов и Жерар Депардийо, отново ще работят заедно – в продължение на три седмици под ръководството на режисьорката Флоранс Кентен. Снимките на Bonne pomme („Хубавата ябълка”) започват в селцето Флежи, близо до Фонтенбло, пише „Фигаро“.

Главният герой, в образа – Депардийо, ще зареже всичко – навиците и работата си – заради хотелиерката Барбара, изпълнявана от Деньов. Двамата велики актьори се озовават лице в лице за снимките на новата лента на Кентен. Това е десетото им съвместно участие на голям екран. В продължение на три седмици екипът ще снима във Флежи. Филмът трябва да се появи на екраните в 2017 г.

За добро или зло двамата изпълнители няколко пъти са играли влюбена двойка. Киноманите няма да забравят „Последното метро” на Трюфо от 1980-а. От 1988-а до 2012-а Депардийо и Деньов играят заедно пет пъти. Вече общо девет пъти киното е събирало тази двойка, която (само на пръв поглед) всичко разделя. Няколко месеца след Трюфо Клод Бери също постави актьорите заедно на екрана, във филма „Обличам ви”. Срещаме ги и на върха на боксофиса, в „Избор на оръжие” от 1981-а. Случва им се още веднъж през 1984-а, а от 1988-а до 2012-а снимат заедно общо пет пъти. И всеки път режисьорите се опитват да възпроизведат магията от 80-те.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Срещата им от 2012-а се оказа едва предпоследна – тогава Депардийо се бе превъплътил в непобедимия Обеликс, а Деньов – в невъзмутимата кралица на Британия.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах