Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Режисьори харчат $78 000 от дарения за шампанско и лимузини

Снимат филм за не-снимането на филм

FND или Арън Фронк, Купър Джоунс и Винс ДеГаетано успели да получат около 78 хиляди  долара. - Режисьори харчат $78 000 от дарения за шампанско и лимузини

FND или Арън Фронк, Купър Джоунс и Винс ДеГаетано успели да получат около 78 хиляди долара.

Трима кинаджии събрали с помощта на краудфъндинг пари за снимане на филм, после внезапно опразнили сметката си и изчезнали за две години – преди да стане ясно, че все пак са напрали филм за тази история, съобщава „Индипендънт“. Преди да изчезнат, Арън Фронк, Купър Джоунс и Винс ДеГаетано успели да получат около 78 хиляди  долара.

Под наименоманието FND тримата събрали парите през 2014 г. с помощта на видео-обръщение, качено в YouTube, в което обясняват, че имат нужда от средства, за да снимат първия си филм It’s All Good (Всичко е наред) – без да дават повече подробности. След като събрали сумата, я изтеглили и изчезнали. Но от време на време качвали в социалните мрежи снимки, на които се вижда как пият алкохол на лодки и се забавляват в италиански курорти.

Хората, които ги финансирали, се почувствали измамени и започнали да заливат страницата на режисьорите във Фейсбук с гневни въпроси къде са им парите, къде е филмът, публикували личните им данни и заплашвали със съд.

mv5byjgymgy2owmtmdc1ms00njlhlwi4nmityzvmogjimwvhotm0xkeyxkfqcgdeqxvymjeyntc0nza-_v1_sy1000_cr0-0-666-1000_al_

Плакатът на вече готовия филм „Всичко е наред“

Необезсърчени, FND продължили измамата с официална обява, че филмът няма да бъде направен по причини „извън техния контрол“ – и разказали пред Fox News, че парите им са свършили скоро след началото на производството. Накрая обаче се оказало, че те все пак правят филм – един много мета филм за неправенето на филм.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Първият трейлър на It’s All Good излезе преди броени дни – в него се разказва за трима режисьори, в чиито роли са тримата режисьори, които събират пари за филм чрез краудфъндинг и след това ги профукват. В трейлъра са включени и кадри с гневни фенове.

Въпреки двугодишната заблуда, инвеститорите изглежда приемат случилото се добре, след като един от тях коментира:

„Никога през целия си живот не съм се радвал толкова много, на това, че съм сгрешил.“

It’s All Good ще излезе на 21 октомври, в интернет. Ето какво гласи официалния синопсис на филма:

„Арън, Вини и Купър са напълно разорени и са готови да се откажат от стремежа си да станат големи режисьори. Отчаяно желаещи да запазят мечтата жива, те се обръщат към груповото финансиране за първия си игрален филм и успяват да съберат 78 000 долара. Въпреки това, алчността измества мечтите им и те пропиляват парите за скъпи забавления. Сега те трябва да се справят с последиците от действията си, включително и с някои сенчести фигури, загрижени за парите си, и с атаките на гневните, измамени спонсори.“

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах