Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Изпращаме момиченцето, изпяло преди 30 г. песента за дъгата

В неделя се сбогуваме с Радослава Малякова, загинала след удар на пешеходна пътека

Радослава Малякова стана популярна на 7-годишна възраст, когато изпя една от най-жизнерадостните детски песнички „Кой нарисува тази Дъга” на композитора Виктор Чучков. Снимките са предоставени от колегите ѝ от „Евроком“. - Изпращаме момиченцето, изпяло преди 30 г. песента за дъгата

Радослава Малякова стана популярна на 7-годишна възраст, когато изпя една от най-жизнерадостните детски песнички „Кой нарисува тази Дъга” на композитора Виктор Чучков. Снимките са предоставени от колегите ѝ от „Евроком“.

Колеги и приятели изпращат Радослава Малякова в последния ѝ път. Поменът за жената, която всички помним като малкото момиченце, изпяло песничката за дъгата в Болоня през 1984 г., ще бъде на Централните софийски гробища от 10,30 ч. От 12,30 ще се състои погребението, в Банкя.

Радослава Малякова почина в началото на октомври, след като два месеца лекари се бориха за живота ѝ. Тя бе прегазена от автомобил на пешеходна пътека в края на юли и оттогава до смъртта си бе в кома.

Налага се полицията да издирва живи роднини на пострадалата Радослава – успяват да открият Тома Вашаров, племенник на баща й проф. Славчо Маляков, който създава специалността „Звукорежисура” в Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров”. Именно той е с нея и в последния ѝ път.

Порасналата Радослава Малякова

Порасналата Радослава Малякова

След неочакваната загуба на Радослава Малякова, нейни бивши колеги от „Евроком“ – телевизията, в която тя работи от създаването ѝ до 2012 г., се обединяват, за да организират достойното ѝ изпращане. Част от нужните средства идват и от дължими на жената пари от последната ѝ месторабота, „България Он Еър“. В помощта се включват и семейство Чучкови – композиторът Виктор Чучков и синът му Борислав, с когото Радослава изпълни песента „Дъга“ в Болоня.

https://youtu.be/WeHylP5tU0s

Момиченцето със слънчева усмивка стана популярно на 7-годишна възраст, когато изпя заедно с Борислав Чучков жизнерадостната детска песничка „Кой нарисува тази Дъга”, композирана от Виктор Чучков, текст Драгомир Шопов. Радослава е избрана да изпълни тази песен заедно с Борко след прослушване в Съюза на композиторите. Децата чуват за пръв път в Италия песента – 2 месеца преди конкурса, каквито са правилата на „Златната монета“. Там я научават и я записват. По-късно се връщат и я изпълняват на живо на самия конкурс.

След фурора, който предизвиква песента, Радослава и Борислав участват в турнето на италианския детския хор „Антониано” у нас през ’87 и ’89-та – в София, в зала 1 на НДК, и в големите градове на страната. След време двамата се снимат и в документалния филм за диригентката на детския хор Мариеле Вентре, посветила 40 години от работата си за него.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах