Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

7 лица на един поет на 70

Юбилейна среща на Кирил Кадийски с „бойни другари“ (снимки)

Снимки: Емил Георгиев - 7 лица на един поет на 70

Снимки: Емил Георгиев

Около 70 гости се събраха за 70-годишнината на поета Кирил Кадийски. В „Гринуич“ в понеделник вечерта, няколко дни след рождения си ден, той събра приятели, състуденти и „бойни другари“, за да отпразнува с музика и слово юбилея си – след създадени стотици стихотворения, изключителни преводи и прецизни издания.

Другарите му благодариха за стореното през годините, той им благодари за подкрепата. Юбилейната му вечер предложи не среща между писател и публика, а интимно преживяване сред хора, които се познават от десетилетия – професори, доценти, почитатели… и една цигулка (на Йосиф Родионов) с мелодиите на Паганини. А накрая завърши с простичко пожелание от Кадийски:

„Здраве и живот, всичко друго е измама!“

Предлагаме ви кратка галерия на Кирил Кадийски, „влизащ в отбора на юноши-старческа възраст“ – лицата му казват повече от хиляда думи.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС