POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

7 номинации за БГ филм на фестивал в Ню Йорк

„Потъването на Созопол“ претендент за най-добра лента

„Потъването на Созопол“ е за мъж (Деян Донков), който се прибира в стария семеен дом в крайморския град, за да се самоубие с пиене. - 7 номинации за БГ филм на фестивал в Ню Йорк

„Потъването на Созопол“ е за мъж (Деян Донков), който се прибира в стария семеен дом в крайморския град, за да се самоубие с пиене.

Българският филм „Потъването на Созопол“ получи най-много номинации на Международния кинофестивал в Ню Йорк – седем, съобщи актьорът Стефан Вълдобрев на стената си във Фейсбук.

Лентата ще се бори за призове за най-добър филм, за режисурата на Костадин Бонев, за главна мъжка роля – Деян Донков, за главна женска роля – Снежина Петрова, за второстепенна мъжка и женска роля – Вълдобрев и Светлана Янчева, както и за операторско майсторство – Константин Занков.

В категорията „най-добър филм“ нашата продукция се състезава срещу английския „Зима“ и новозеландския „Как да убиеш жена си“.

„Всички приятели от Ню Йорк – заповядайте! Нашата прожекция е на 6 май от 20 часа в AMC THEATERS“, написа Вълдобрев.

„Мисията на Международния филмов фестивал в Ню Йорк (NYCIFF) е да помага на нови талантливи режисьори да достигнат до възможно най-добрата публика – се посочва в сайта на форума.

Наградите ще бъдат обявени на 7 май в AMC THEATERS в Ню Йорк.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg