Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Малка коледна графика

Поради големия интерес: втора част на една арт разпродажба

Димо Колибаров, „Художникът и морето“ - Малка коледна графика

Димо Колибаров, „Художникът и морето“

Поради големия успех предколедната акция, в която ценители на графичното изкуство се сдобиха с авторски отпечатъци от известни художници за по 50 лв., ще има продължение – „Акция 2“. Организатор на Четвъртия форум „Малки графични форми“, който представя последните тенденции в този интимен жанр в столичната галерия „Арт Алея“, е Съюзът на българските художници.

Ценителите ще могат да избират сред повече от 100 графики от 35 творци в сряда, 7 декември, от 11 до 18 ч. Акцията ще завърши с награди за най-добрите участници в изложбата. Призът за цялостно представяне – бронзов плакет, посветен на графика Стефан Марков, плюс парична награда, осигурена от галерия „Финес“, се присъжда на Веселин Дамянов-Вес. Награда за млад автор – бронзов плакет и откупка от СБХ, ще получи Стефани Костадинова.

По традиция секция „Графика и илюстрация” към СБХ ще награди с графични произведения представители на медиите за принос към популяризирането на събитието. Това ще бъдат Георги Ангелов („Денят започва с култура“ по БНТ – за представянето на изложбата, излъчено на 21 ноември 2016 г.) и Емил Георгиев („Площад Славейков” – за текста „Голямата изложба на малката графика”, публикуван на 21 ноември 2016 г.). Светослав Николов и Таня Иванова от радио Джаз FМ ще получат Специалната награда на галерия „Арт Алея“ за цялостен принос в популяризирането на изложбения живот.

Експозицията може да бъде видяна до 11 декември 2016 г.

Представяме ви някои от графиките в „Акция 2“:

13

Мария Духтева, „Отражения II“

5

Димо Колибаров, „Екслибрис“

7

Емануела Ковач, „Композиция III“

10

Десислава Христова, „Градски пейзаж III“

3

Буян Филчев, „Предания I“

8

Емануела Ковач, „Пейзаж V“

11

Десислава Христова, „Стой близо III“

12

Мария Духтева, „Заедно II“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах