Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Дийп Пърпъл“ на прощаване в София?

Възторг, тъга и някои въпроси около концерта на 14 май 2017-а

Иън Гилън с „Дийп Пърпъл“, 3 юни 2013 г., Пловдив. Снимки: Авторът - „Дийп Пърпъл“ на прощаване в София?

Иън Гилън с „Дийп Пърпъл“, 3 юни 2013 г., Пловдив. Снимки: Авторът

„Дийп Пърпъл“ – една от най-великите рок групи в историята на музиката, ще разтърси София с грандиозен концерт на 14 май в „Арена Армеец“. Епичното събитие ще бъде част от световното прощално турне на легендарните музиканти The Long Goodbye…“ Това е началото на информацията, която получихме днес, и която вече можете да прочетете, чуете и видите на много места из българоезичния интернет. Тя предизвиква възторг, тъга и няколко въпроса.

Възторг – защото въпреки че „Дийп пърпъл“ и отделни членове на групата от различните периоди на групата са идвали у нас вероятно над 10 пъти, събитието е грандиозно. Както добре знаят хилядите фенове на групата у нас, всеки концерт на любимците им е различен, а и от последното им гостуване последното им гостуване в България (3 юни 2013 г., Пловдив) вече минаха 3 години и половина. Има и още – родната публика ще чуе зае първи път и песни от предстоящия студиен албум на британците Infinite, който излиза на 7 април 2017-а.

Тъга, защото въпреки обичая на много знаменитости да обявяват „сбогуване“ с чисто рекламни цели, твърде вероятно това наистина да е последният ни шанс да се насладим на живо на Иън Гилан, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Стив Морз и Дон Еъри. Все пак средната възраст на групата е около 70, а вокалистът е на 71.

Двамата най-нови членове на групата Стив Морз (китара) и Дон Еъри (клавишни)

Двамата най-нови членове на групата Стив Морз (китара) и Дон Еъри (клавишни)

Въпросите: понеже добре помним колко пъти българската публика е лъгана от псевдоорганизатори на турнета на прочути звезди (спомнете си колко малко медии не се подведоха преди няколко месеца по „мегаконцерта с Мик Джагър, „Ийгълс“ и Джъстин Тимбърлейк“), първата ни работа беше да си направим проверките. Длъжни сме да ви уведомим, че на сайта на „Дийп Пърпъл“ концерт в София не е обявен, въпреки че през май 2017-а са посочени няколко концерта – Мюнхен (19 май), Прага (22 май), Лодз (23 май), Катовице (24 май)… има дати почти до края на годината, като финалът на турнето е на 23 ноември в О2 Арена, Лондон.

В сайта на „Арена Армеец“ също не е посочен такъв концерт. Този път обаче организаторът не е неизвестен. Това е агенцията „Моко солюшън“, която е в концертния бизнес от 4 години. Сред последните музикални събития, в чиято  организация  имат пръст „Моко солюшън“, са изявите на Драгана Миркович, Цеца Величкович, „Любе“… опитът им в рокмузиката засега се изчерпва с Брайън Адамс.

„Концерт на „Дийп Пърпъл“ на 14 май в „Арена Армеец“ ще има със сигурност, гарантираме за това – увериха ни от пиар отдела на агенцията по телефона, – вероятно скоро датата ще бъде обявена и в сайта на залата, и в сайта на Дийп Пърпъл“.

Да чуем първия сингъл от новия албум на „Пърпъл“:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90