Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стинг с мечта за една цъфтяща вселена (видео)

Музикантът с ново видео към песента One Fine Day

Кадър от новия клип на Стинг One Fine Day - Стинг с мечта за една цъфтяща вселена (видео)

Кадър от новия клип на Стинг One Fine Day

Стинг излезе с нов анимационен видеоклип към песента One Fine Day (Прекрасен ден), в която призовава за повече разум към околната среда, защото планетата е болна. В клипа певецът се появява като силует на фона на жизнена, цъфтяща вселена.

Музикантът пее за топящите се полярни шапки и политиците, задушаващи света буквално като в детската игра „теглене на въже“. В последния куплет на песента, в който Стинг използва идиоми като „валят котки и кучета“ (вали като из ведро) и „прасета ще полетят“ (налъмите ще цъфнат) в образи на хаос в околната среда и застрашителна атмосфера.

Видеото е създадено от Джеймс Ларис и представлява колажи от графични рисунки. Изображенията напомнят за друг клип на Стинг от 1985 г. – Love Is the Seventh Wave.

Песента One Fine Day е част от последния албум на изпълнителя „57th & 9th“, издаден през ноември 2016-а. Албумът следва записания през 2013-a The Last Ship, вдъхновен от едноименната пиеса (мюзикъл) на Стинг. Но 57th & 9th е забележителен с това, че е първият силно китарен рок албум на британския музикант от десетилетия.

Стинг ще тръгне на дълго Североамериканско турне в подкрепа на албума на 1 февруари във Ванкувър.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg