Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Америка за България“ с дългосрочни планове у нас

„Американският оптимизъм среща българския потенциал“, гласи новото мото на най-голямата благотворителна организация в страната ни

„Мисията на Фондация „Америка за България” е да подпомага частния сектор, за да може България да върви напред и да процъфтява“, заяви Нанси Шилър, президент на „Америка за България“. - „Америка за България“ с дългосрочни планове у нас

„Мисията на Фондация „Америка за България” е да подпомага частния сектор, за да може България да върви напред и да процъфтява“, заяви Нанси Шилър, президент на „Америка за България“.

Дългосрочния си ангажимент към България потвърдиха днес „Америка за България“ – най-голямата благотворителна организация у нас. Това стана на първа по рода си среща на общността на фондацията у нас, в която участваха над 600 нейни партньори в шестте области, подпомагани от тях: гражданско общество и демократични институции, изкуства и култура, културно наследство и туризъм, образование, развитие на частния сектор и социална сфера. Събитието, провело се в „София ивент център“ в столичния мол „Парадайс“, бе открито от посланика на САЩ у нас Н. Пр. Ерик Рубин.

Нанси Шилър, президент на „Америка за България“, представи новата визуална идентичност на организацията, както и тяхното ново мото: „Американският оптимизъм среща българския потенциал“. От създаването си през 2009 г. до днес фондацията е инвестирала над 186 милиона долара за развитие на потенциала на България.

„Новата ни визуална идентичност отразява уникалното партньорство между нашите две страни – именно това е целта и на новото ни мото – подчерта г-жа Шилър. – Така заявяваме и своя дългосрочен ангажимент към България – възнамеряваме да продължим да даряваме по около 20 милиона долара на година в подкрепа на България.“

През изминалите 8 години фондацията е направила дарения за 710 инициативи у нас. Сред 350-те организации, подкрепени от „Америка за България“, има неправителствени организации, национални и местни институции, обществени и частни медии, социални и бизнес предприемачи, училища и университети, библиотеки, читалища, театри, опери и балети, симфонични оркестри, музеи и галерии.

През тази година организацията ще продължи работата по възстановяването на Голямата базилика в Пловдив, функционирала през 5-6 век. В края на 2018-а храмът ще разкрие цялото си великолепие, разгърнато на около 2 хил. кв. м мозайки. През 2019-а останките от късноантичния храм ще бъдат една от атракциите на Пловдив в годината, когато градът ще бъде Европейска столица на културата. През юни 2017-а ще бъдат връчени новите награди на музейни експерти за работа с деца. Ще продължи и една от най-успешните инициативи в културата „Фортисимо в клас“, финансирането на българските олимпийски отбори по природни науки, както и оборудване на учебни кабинети…

„През изминалите осем години, от 2009 година, когато поставихме началото на Фондация „Америка за България”, ние си вършехме работата без много шум, подкрепяйки хората с визия. Но времената се промениха и ние също трябва да се променим. И трябва да започнем днес, тук и сега. Вече няма да бъдем толкова тихи. Искаме да празнуваме и да подкрепяме именно вас. Не само чрез финансиране, а и като ви свържем едни с други, като бъдем по-активни в комуникацията с различните ни аудитории, партньори и заинтересовани страни…

Мисията на Фондация „Америка за България” е да подпомага частния сектор, за да може България да върви напред и да процъфтява. За да може частният сектор да бъде жизнеспособен, всички елементи на екосистемата трябва да работят заедно – като един чудесен симфоничен оркестър или като един побеждаващ футболен отбор.

Кой може да спори относно американския оптимизъм? А кой би посмял да спори, че българите нямат голям потенциал. Когато оптимизмът срещне потенциала, всички ние взаимно се обогатяваме“, заяви Нанси Шилър и в отговор на журналистически въпрос подчерта, че промените в президентската администрация в САЩ няма да окажат влияние на работата на фондацията.

„Америка за България“ е независима, надпартийна и неполитическа благотворителна организация с неограничен срок на действие, припомни Нанси Шилър. Мисията й е да работи за укрепването на динамична пазарна икономика и развитието на демократичното общество в България, да подкрепя страната в постигане на пълния й потенциал на успешна и модерна европейска нация.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg