Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

2018: Връхлита Апокалипсисът на Геймън и Пратчет

„Амазон“ излъчва 6-часов сериал по романа „Добри поличби“ на двамата писатели

Тери Пратчет и Нийл Геймън пишат „Добри поличби“ преди близо три десетилетия. - 2018: Връхлита Апокалипсисът на Геймън и Пратчет

Тери Пратчет и Нийл Геймън пишат „Добри поличби“ преди близо три десетилетия.

Телевизионната адаптация на Нийл Геймън по романа му „Добри поличби“, писан с покойния му приятел Тери Пратчет, ще бъде излъчена в мрежата на „Амазон“ през 2018 г., предава „Гардиън“. Геймън е написал сценария за всички шест едночасови епизода на сериала, който се прави в копродукция с „Би Би Си Студиос“.

Фентъзи комедията разказва за ангела Азирафел и дявола Кроли, които обединяват сили, за да предотвратят апокалипсис, след като антихристът се ражда като дете в британската провинция. Адаптацията, базирана на бестселъра на Геймън и Пратчет от 1990-а, ще пренесе действието напред във времето – до 2018 г.

„Добри поличби“ заема място през 2018-а, когато Апокалипсисът е близо и Страшният съд e надвиснал над човечеството. Според Правите и акуратни предсказания на Агнес Нътър, вещица (единствената напълно точна книга с предсказания) светът ще свърши в събота. По-точно идната събота. Точно преди вечеря – гласи описанието на сериала в „Амазон“. – Армиите на Доброто и Злото се събират, Атлантида се въздига и природните стихии зашумяват. Освен Азирафел, някак суетлив ангел, и Кроли, демон на бързи обороти – и двамата, живели сред смъртните преди Началото и придобили капризен начин на живот – не очакват с нетърпение задаващата се война. И… някой изглежда е изпуснал Антихриста.“

В свое изявление Геймън посочва, че преди почти 30 години той и Пратчет са написали най-забавния роман, който могат, за края на света, населен с ангели и демони, 11-годишен антихрист, ловци на вещици и четиримата Конници на апокалипсиса.

„Той стана любимата книга на много хора – пише авторът. – Три десетилетия по-късно ще се пренесе на екрана. Не мога да си представя да го правя с другиго освен с „Би Би Си Студиос“ и само ми се иска сър Тери да беше жив, за да го види.“

Геймън разкри, че се готви сериал по „Добри поличби“ миналата година пред почитатели на възпоменание за Пратчет. Многообичаният писател, автор на повече от 70 фентъзи книги и създадел на Света на диска, почина през 2015-а.

Романът вече е бил адаптиран, но за радио. Филмова версия, режисирана от Тери Гилиъм и с участието на Джони Деп като Кроли и Робин Уилямс като Азирафел, беше предложена на студиа в Холивуд в началото на века, но така и не получи зелена светлина.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах