Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

А ако изтрием всички мъже от Марша на солидарността в Париж?

Снимката със световните лидери - инсценировка на съседна улица

Жените са в голямата политика само по изключение.  - А ако изтрием всички мъже от Марша на солидарността в Париж?

Жените са в голямата политика само по изключение.

Ултра-ортодоксален вестник в Израел изтри чрез фотошоп жените от снимката на световните лидери в Марша на солидарността в Париж. В отговор някои си зададоха въпроса: А как би изглеждала снимката, ако изтрием всички мъже от нея? Ще научим отново истината, че политиката е място, в което жени се допускат по изключение.

Цензурираната снимка без изображенията на Ангела Меркел и Хеле Торнинг-Шмид.

Цензурираната снимка без изображенията на Ангела Меркел и Хеле Торнинг-Шмид.

Междувременно стана ясна и друга манипулация. Световните лидери не са били начело в Марша на солидарността в Париж, както ни се струва от снимката, разпространена в цял свят. Кадърът всъщност е направен на съседна улица, изолирана и строго охранявана, без да се смесват с народа. Инсценировката показва разделителната линия между политическите елити и гражданите. Една модерна политика би трябвало да се откаже от режисирани мероприятия, най-малкото, за да не навредят на тяхната достоверност.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС