Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

А къде ми е „Любимата картина на България“?

Защо още никой не е попитал известния със своята мъдрост и безпогрешна преценка български народ коя е любимата му картина, скулптура, художник?

Цар Симеон на Димитър Гюдженов (детайл), инспирирал някои детайли от статуята на цар Самуил на скулптора Александър Хайтов. - А къде ми е „Любимата картина на България“?

Цар Симеон на Димитър Гюдженов (детайл), инспирирал някои детайли от статуята на цар Самуил на скулптора Александър Хайтов.

След като преживяхме „Любимата песен на България“, насладихме се на „Голямо четене“, смяхме се и плакахме с „Лачените обувки на българското кино“, усетих в себе си една голяма празнина. Защо още никой не е попитал известния със своята мъдрост и безпогрешна преценка български народ коя е любимата му картина, скулптура, художник?

Димитър Гюдженов или Александър Хайтов? Срещу Кристо, Майстора и Иван Милев? Дали Ненко Балкански ще надделее над Недко Солаков? Ще има ли битка на титаните между Светлин Русев, Емил Стойчев и Вежди Рашидов? Могат ли да се очакват изненади от Дора Бонева и Любен Генов (ако не знаете, той е председател на СБХ)? Да не забравяме и Доньо Донев, който е в състояние да направи всички гореизброени на глупаци.

Не знам, не знам…, но очаквам вашите предположения, приятели!


Бел. ред. – коментарът е от Фейсбук, публикуваме го с разрешението на автора.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах