Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

А защо не изчисляват такса „смет“ според чифтовете обувки, които носим?

 - А защо не изчисляват такса „смет“ според чифтовете обувки, които носим?

Тези дни гръмна новината, че Столична община готви „шоково“ вдигане на такса „смет“. Защо трябва да е „шоково“, никой не ни отговори – нали става въпрос все за едно и също количество боклуци?!

Чуйте обаче по-нататък: предложенията били вместо да се изчислява както досега върху данъчната оценка на жилището (една крайно несправедлива система!), вече да бъде по нова методика – все още умували дали да не е в зависимост от изразходвания ток…, или вода…, или други подобни умности.

За да изразя и аз своето право на мнение (според правилата на демокрацията), ще направя следните предложения за обсъждане от СОС:

1. Такса смет да се изчислява според чифтовете обувки, които притежава всеки столичанин;

2. Пушачите да плащат двойно повече от непушачите;

3. Вегетарианците да плащат 1/2 от таксата.

Не знам дали предложенията ми ще бъдат взети под внимание от чиновниците с наочници на очите и с тапи в ушите. Но нека отсега да си знаят, че всяка друго решение, освен заплащането на такса смет по формулата:

Общо количество на извозените отпадъци : на броя на столичани = средно количество за 1 човек

ще бъде дискриминационна и аз ще организирам протести пред кметството, докато тази управа подаде оставка.

И ще се обърна за въвеждане на ред и справедливост към Европейския съд по правата на човека. Защото в ЕС, към който България се присъедини, отдавна работят по горната формула и тя е някъде около 500 кг на човек годишно.

Боже, докъде още може да ни доведе чиновническото безхаберие?!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС