Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

АББА готови не с две, а с пет нови песни

Заради COVID-19 дигиталното им шоу с аватари отложено

Дигиталният проект на АББА бе обявен през 2016 г. и вероятно ще се случи през 2021 г. - АББА готови не с две, а с пет нови песни

Дигиталният проект на АББА бе обявен през 2016 г. и вероятно ще се случи през 2021 г.

АББА ще зарадва почитателите си с пет, вместо само с две нови песни – но през 2021 г., съобщава „Индипендънт“. Заради COVID-19 бе отложено и събирането им на сцената.

Първоначалните планове на четворката бе да пусне два нови сингъла „по някое време тази година“, както заяви Бьорн Улвеус в интервю за Си Ен Би Си от май 2020 г. Но в нов разговор с певеца и композитор в подкаста „Причини да бъдеш жизнерадостен“ (Reasons To Be Cheerful) водещият Джеф Лойд споделя:

Прекарах един час с Бьорн Улвеус от АББА в „Зуум“. Той се е карантинирал – има остров на сткокхолмския архипелаг. Записали са пет нови песни. Трябваше да излязат до края на годината…Технически затруднения и пандемията са забавили нещата, но той обеща, че нова музика от АББА ще излезе през 2021 г.“.

Говорителят на АББА обаче не потвърждава тази информация пред местния вестник „Aftonbladet“. Тя заяви, че ще излязат две нови песни, но без да се ангажира със срок. Същото е заявила и пред друго местно издание, като отбелязва, че самата група все още не е дала премиерна дата за новата музика.

Последният албум на АББА е от 1982 г. Три непознати песни станаха публично достояние десетилетие по-късно.

Още в края на 2016 г. стана ясно, че шведската попгрупа ще се събере отново за проект, който включва изкуствен интелект и напреднали технологии. Дигиталното шоу ще се проведе с аватари на изпълнителите, които да изпълнят новата им музика.

Вижте още: 35 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: АББА С НОВИ ПЕСНИ

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС