Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Абортите в Русия да се правят в „абортарии” към службата за екзекуции

Хората, които извършват абортите, няма да бъдат наричани лекари

Москва, 18 ноември 2020 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Абортите в Русия да се правят в „абортарии” към службата за екзекуции

Москва, 18 ноември 2020 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Абортите в Русия трябва да се провеждат в специални „абортарии” към Федералната служба за изпълнение на наказанията, заяви главният репродуктолог на Руската федерация проф. Олег Аполихин пред радио „Говори Москва”. Наложително е това „разчленяване” да стане социално негативно явление, смятат в здравното министерство на Русия. Затова оттам предлагат да бъдат създадени специални учреждения към наказателната структура, за да може абортите да бъдат третирани като екзекуции.

В тези места ще работят „абортмахери” – медицински лица, които нямат етически проблеми с това да правят аборти. Те няма да бъдат наричани лекари и премахването на бременността няма да се смята за медицинска процедура.

„Не бива лекарите да бъдат заставяни да участват в това греховно дело, в убийство – заяви Аполихин. – Днес лекарят е правил операция, спасил е живот, а после идва жена и трябва да убива. Много лекари не искат да го правят.”

Руската православна църква официално се обяви против абортите. Множество политици в Русия нееднократно настояха процедурата да стане само платена. Ръководителката на службата за детските права в Русия Анна Кузнецова призова да се забрани продажбата на лекарствени средства за аборт.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg