Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

AC/DC пред пенсия?

Китаристът Малкълм Йънг получил инсулт

Вокалистът Брайън Джонсън и китаристът Малкълм Йънг - AC/DC пред пенсия?

Вокалистът Брайън Джонсън и китаристът Малкълм Йънг

Като от гръм останаха поразени феновете на емблематичните рокаджии AC/DC заради слуховете за края на сценичната им кариера. Причината за плъзналата мълва е преживеният инсулт на китариста и основател на групата Малкълм Йънг. Малкълм е на 61 години. Той, заедно с брат си Ангъс, родени в Шотландия, създават AC/DC през 1973 г. в Сидни, Австралия.

Пръв предположи оттеглянето им коментатор в родната на музикантите Австралия. Това стана в понеделник. Последва статия в „Sydney Morning Herald“, в която се твърди, че предстои пресконференция на бандата, за да обявяат предстоящото си пенсиониране. Засега обаче официална реакция от групата няма.

Списание „Billboard“ цитират свои източници, че слуховете за разпадането на бандата са силно преувеличени.

Това лято трябваше да поемат на световно турне, за да отбележат 40 години от създаването на групата. Турнето обаче беше отложено, малко след като вокалистът Брайън Джонсън обяви по радиото през февруари: „Едно от момчетата е доста зле, но това са лични неща, които не искам да коментирам, тъй като той е горд човек.“

AC/DC са гостували веднъж в България – през май 2010 г., когато им се радваха 60 000 българи на националния стадион „Васил Левски“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС