Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Адам Михник разкрива капаните на демокрацията в София

Адам Михник е един от най-активните представители на нелегалната опозиция в Полша преди 1989 г. - Адам Михник разкрива капаните на демокрацията в София

Адам Михник е един от най-активните представители на нелегалната опозиция в Полша преди 1989 г.

Адам Михник пристига в София, за да говори за капаните на демокрацията. В четвъртък от 18, 30 до 20, 30 ч. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” някогашният полски дисидент и актуален главен редактор на вестник „Газета виборча” ще дискутира с политолога Иван Кръстев на тема „Европейските капани пред демокрацията. Русия, Украйна, корупцията”.

Публицистът, който по време на соцрежима беше сред най-ярките лица на опозицията в Полша, идва у нас по покана на Европейския съвет за външна политика и Полския институт в София.

Входът за дискусията е свободен, модератор на разговора ще бъде Тони Николов.

Още миналата година, в разгара на протестите срещу кабинета „Орешарски” Михник обяви, че основната причина за шествията срещу властта по улиците в България е „липсата на политическа култура, на култура на компромиса“. Това важи и за страните в Източна Европа, където по думите му „наистина съществува мощен стремеж към свобода, няма обаче демократични традиции”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg