Афиш: в събота Рут Колева, в неделя Людмил Ангелов

Какво да правим през уикенда? По-интересните събития в София за 15 и 16 февруари 2020 г.

Уикендът може да премине приятно в хоризонтално положение, но може да посетим и изложението на породисти котки в мола на „Цариградско шосе“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom - Афиш: в събота Рут Колева, в неделя Людмил Ангелов

Уикендът може да премине приятно в хоризонтално положение, но може да посетим и изложението на породисти котки в мола на „Цариградско шосе“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Ден след Свети Валентин, любовта e на фокус в редица събития на 15 и 16 февруари. Насочена към себе си, околните, природата, тя е темата и на базар за ръчно изработени изделия в НДК. В двата почивни ще се предлагат изделия от различно естество от 10 до 20 ч. 

„Нейната история“ ще разкажат в галерия „Доза“ от 12 ч. на 16 февруари. Александра Жекова, Божана Кацарова, Мила Михова и други ще споделят какво стои зад една успяла жена.

През уикенда любителите на котки имат достатъчно основателна причина да се отбият в мола на „Цариградско шосе“, където ще има изложение за породисти котки. Входът ще бъде безплатен и за двата дни. В събота между 10 и 18 ч. ще се проведе конкурсът „Котка на годината“ и за най-красива котешка двойка.

Още събития от столичния афиш за 15 и 16 февруари:

15 февруари, събота

„Българска археология 2019“, изложба – 10 ч., Национален археологически институт с музей – БАН

Експозицията ще остане до 26 април 2020 г. и ще покаже най-интересните находки и проучвания от изминалия активен археологически сезон. Сред експонатите са златни, сребърни и бронзови украшения, изящни керамични антропоморфни фигури и съдове, златен пръстен-печат, сребърни монети, бронзови фигури и други.

***

Colibri april 2017

„Слава“, филм на Кристина Грозева и Петър Вълчанов – 14 ч., Дом на киното

Вход свободен.

***

„Прилепът“, оперета от Йохан Щраус-син – 19 ч., Музикален театър

***

Представяне на новия албум на Рут Колева – 19 ч., зала „България“

***

„Телевизионна мрежа“, постановка на Андрей Аврамов – 19,30 ч., Сатиричен театър

***

Стендъп комедия с Николаос Цитиридис, Христо Радоев и Иван Кирков – 19,30 ч., „Комеди клуб София“ на „Московска“

***

„Заличено момче“, филм на Джоел Еджертън – 20,30 ч., Дом на киното

16 февруари, неделя

„По стъпките на Апостола“, обиколка – 14 ч., „Света Петка Самарджийска“

Организатори са Петър Будинов от „Българска история“ и Ангел Вихрийски, преподавател по история.

***

Концерт на „Академията на Фортисимо“ – 19 ч., зала „България“

С участието на пианиста Людмил Ангелов, който ще изпълни Втори концерт за пиано и оркестър на Сергей Рахманинов. Диригент е Найден Тодоров. С думи за живота на Рахманинов ще се включат актьорите Ана Пападополу  и Валентин Ганев.

***

„Портрет на момиче в пламъци“, филм на Селин Шиама – 20,30 ч., Дом на киното

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg