Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Афродита събира Бойка и Теодосий в Народния театър

На 16 септември музикантът се включва в моноспектакъла на актрисата

Бойка Велкова премести моноспектакъла си „Пътят към Афродита” от Кукления театър на Сцената на IV-я етаж в Народния. Първите й срещи с публиката през новия сезон са на 16 септември и 4 октомври. - Афродита събира Бойка и Теодосий в Народния театър

Бойка Велкова премести моноспектакъла си „Пътят към Афродита” от Кукления театър на Сцената на IV-я етаж в Народния. Първите й срещи с публиката през новия сезон са на 16 септември и 4 октомври.

Години след като съединява Бойка Велкова и Теодосий Спасов в живота, богинята на любовта Афродита ги събира и на сцената. На 16 септември музикантът ще се включи в моноспектакъла на съпругата си „Пътят към Афродита” в залата на IV-я етаж на Народния театър. Постановката, изградена от откъси от книгата на Исабел Алиенде „Афродита”, както и признания, които самата актриса изповядва в дневника си, се играеше доскоро в Държавния куклен театър. От този сезон обаче влиза в афиша на първата трупа. Ще се играе поне веднъж в месеца, но участието на кавалджията ще е само на 16 септември.

Каква мелодия е избрал Теодосий за включването си в представлението? Ще разкаже ли той свои случки от любовната им история с Бойка? Отговорите ще узнаят зрителите на спектакъла.

„Дали дарих достатъчно любов на хората около мен? Получих много, но не зная дали извървях моя път към Афродита“ – тези размисли са отправна точка за Бойка в пътешествието към любовта и себепознанието.

В текста на Исабел Алиенде тя открила частица от себе си, която решава да покаже и на публиката.

„За мен най-вярната философия е да се радваме на живота тук и сега. Да нямаме излишни копнежи по миналото и огромни надежди за бъдещето, защото бъдещето се случва сега“, смята Бойка Велкова.

С „Пътят към Афродита” актрисата се дипломира като режисьор в НАТФИЗ. Сега й предстоят други проекти в тази посока, като първите стъпки са промени в самия моноспектакъл.

„Представлението доста се разви, има нови моменти, които публиката не познава”, разказа Велкова пред „Площад Славейков”.

Според нея днешната жена или е ориентирана към външното, или се е превърнала в домакиня и се е затворила вкъщи.

„Средно положение почти няма. Нужно е да намерим центъра между нашите задължения, работата ни и развитието на вътрешния ни свят. В днешно време жената играе много мъжки роли и се превръща в мъж. Както казва Дора Габе – моята героиня от спектакъла на Юрий Дачев „Две“ в Народния театър – жената трябва да е мека, кротка, гъвкава като тръстика и да стига с любов и хармония до сърцето на мъжа. Сега това е в паяжини, които трябва да се разчистят”, казва Бойка Велкова.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах