Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Ах! Перфидо“ и още Бетовен в зала „България“

Екип от САЩ и Нов симфоничен оркестър с концерт с музиката на композитора

Прочутият Четвърти концерт за пиано и оркестър на Бетовен е в програмата за 25 юли. - „Ах! Перфидо“ и още Бетовен в зала „България“

Прочутият Четвърти концерт за пиано и оркестър на Бетовен е в програмата за 25 юли.

Увертюрата на „Фиделио“, единствената опера на Бетовен, и арията „Ах! Перфидо“ на композитора ще прозвучат на 25 юли (вторник) в зала „България“. Концертът ще бъде със съпровода на Нов симфоничен оркестър, а реализацията е на екип от САЩ – диригентът Бенджамин Лауб, пианистът Жоел Фан и мецосопраното Елени Матос.

Всичките те ще представят две увертюри – на „Фиделио“ и „Леонора 3“, арията „Ах! Перфидо“ (изпълнявана през годините от някои от най-големите оперни гласове в историята), както и прочутия Четвърти концерт за пиано и оркестър на Бетовен.

Нов симфоничен оркестър предлагат и друго събитие за предстоящите топли дни. На 3 август в комплекса „Царско село“ те ще представят заедно с Лауб (вече като пианист) и мецосопраното Сюзън Дън камерна програма с работи на Сергей Борткевич, Брамс, Равел, Дебюси, Ернесто Назарет и Франсис Пуленк.

https://youtu.be/x780Dwevngc

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg