Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ако бяхме жълт вестник…

Проблемът на актьорите, на които Митовски, Гочев и Цанков не плащат, не е светска новина

Кани ли се да обяви фалит "Камера" на Димитър Митовски? - Ако бяхме жълт вестник…

Кани ли се да обяви фалит "Камера" на Димитър Митовски?

Вече никой не се съмнява, че продуцентите Митовски, Гочев и Цанков имат проблеми. Стотици актьори, режисьори дори, целият технически състав на екипите, заснели сериалите „Революция Z“ и „Фамилията“, очакват възнагражденията си. Някои от ощетените излизат открито с подробности от взаимоотношенията си с продуцентска компания „Камера“, но повечето се страхуват да говорят с имената си. Носят се потресаващи слухове. Но тъй като нямаме източник за тях, ви ги предлагаме като светски новини. Вие си решавате дали да им вярвате.

Ето какво бихме написали, ако бяхме жълт вестник: 

* Продуцентска компания „Камера“ подготвя обявяването на фалит;

* На последната среща с екипите, на които дължат пари, продуцентите са заявили, че Би Ти Ви им дължи над 1 млн. лв. По време на срещата е потърсен човек от ръководния екип на телевизията, зададен му е въпросът за милиона, и твърдението е било отречено;

* „Камера“ вероятно няма да се разплатят с екипите на „Революция Z“ и „Фамилията“ – както с актьорите, режисьорите, асистентите, така и с техническия състав;

* Много от служителите, които са получавали възнаграждения от „Камера“, им се плаща без фишове. На фирми се издават фактури, които от „Камера“ не разписват;

* По-напористите, които си търсят парите, са заплашвани, че ще им изпратят хора от контингента на Любо Чука;

* Димитър Митовски и Росен Цанков се готвят да направят нова фирма без Димитър Гочев;

* На въпрос кога ще плати, Димитър Гочев отговаря: „Нали съм луд, няма да платя“.

Това са част от оплакванията на хора, потърсили помощ от „Площад Славейков“, защото държавата и правораздавателните органи им отказват такава. Дали това, което казват, е вярно – всеки читател сам може да прецени!

През август актрисата Искра Донова разкри във фейсбук, че продуцентска къща „Камера“ дължи огромни суми на актьори, режисьори, оператори, грим, гардероб, кетъринг, транспорт… за сериалите „Революция Z“ и „Фамилията“, излъчени по Би Ти Ви. Пред „Площад Славейков“ Донова разказа още подробности от дългите месеци в опити на стотици специалисти да си получат парите от Димитър Митовски, Димитър Гочев и Росен Цанков. Вместо да си уредят задълженията, продуцентите държат ощетените на безопасно разстояние, а пред останалите се оправдават, че това са твърдения на жълти медии…

За една малка България липсващите стотици хиляди левове на твърде много родни творци не е светска новина, а проблем на българската култура, в който може би е време да се намесят правораздавателните органи.

Проблем е и друго – че единствено „Площад Славейков“ се занимава с липсващите пари на актьорите от сериалите, както и на всички останали служители, които са се трудили безплатно за Митовски, Гочев и Цанков – оператори, осветители, гримьори, реквизитори, шофьори, масовка… Те си нямат гилдия, която да ги защити.

Проблем е, че останалите медии премълчават този факт, за да си осигурят срещу тази тишина „приятелството“ на продуцентите и актьорите. Впрочем от кои актьори чакате интервюта, колеги? Ами че много от тях са същите, които си търсят парите от продуцентите! Как да говорят пред вас за възвишеното, когато ги занимава единствено липсата на средства за съществуването им?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg