Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Ако до 1 г. не завърши „Ветровете на зимата“, Джордж Р. Р. Мартин готов да бъде заточен на остров

Без дракони, Таргариени и Ланистъри в предисторията на „Троновете“ - но Старки ще има

Джон Сняг със своето вълчище Дух в „Игра на тронове 8“ - Ако до 1 г. не завърши „Ветровете на зимата“, Джордж Р. Р. Мартин готов да бъде заточен на остров

Джон Сняг със своето вълчище Дух в „Игра на тронове 8“

Писателят Джордж Р. Р. Мартин разкри детайли за предстоящата предистория от франчайза на „Игра на тронове“ и сподели, че едва ли ще видим дракони на екрана, но ще има повече мамути, вълчища и Бели бродници. Сериалът, чийто пилотен епизод в момента се снима в Северна Ирландия, ще върне зрителите хиляди години преди познатите ни събития от „Троновете“.

Предисторията ще опише изпадането на Вестерос от Златната епоха на героите в най-тъмните години на фентъзи света. В актьорския състав са Наоми Уотс и Миранда Ричардсън. Създатели на сериала са Джейн Голдман и самият Мартин, Голдман е и шоурънър.

Мартин обясни миналата година, че сериалът ще ни покаже един много различен Вестерос – без Кралски чертог, без Железен трон и без Таргариени.

„Със своите дракони, Валирия едва е започнала възхода си към великата империя, която ще се превърне“, коментира той пред „Ентъртейнмънт уийкли“.

Повече детайли за предисторията научаваме от негово кратко интервю за списанието по повод книгата му „Огън и кръв“. Там Мартин споделя, че Старките отново ще имат централна роля:

Очевидно Белите бродници са тук – или както ги наричам в моите книги, Другите – и това ще бъде един аспект от сериала, заедно със създания като вълчища и мамути“.

И друг велик род няма да бъде показан – действието ще се развива преди основаването на дом Ланистър. Скалата на Кастърли ще си бъде там, но в крайбрежния град ще живее дом Кастърли, чието име селището носи и по времето на „Троновете“.

Писателят говори и за разпределението на Вестерос – седемте кралства все още не съществуват и континентът е разделен на стотина феодални владения.

Говорим за Седемте кралства на Вестерос; седем кралства има от времето на Завоеванието на Егон – коментира той пред списанието. – Но ако се върнем още по-назад, има девет кралства, още по-назад са дванадесет и така стигаме до времето, когато е имало 100 дребни кралства – за тази ера става дума тук.

В момента Мартин работи над шестата дългоочаквана книга от сагата „Игра на тронове“ – „Ветровете на зимата“. През май 2019-а той обеща, че предпоследният роман от поредицата ще бъде завършен през лятото на 2020 г. Тогава в Нова Зеландия ще се състои една от най-големите конвенции за научно-фантастичния бизнес.

Ако нямам в ръцете си „Ветровете на зимата“, когато пристигна в Нова Зеландия за „Worldcon“, имате официалното ми писмено съгласие да ме затворите в малка хижа на Белия остров с изглед към онова езеро със сярната киселина, докато не я завърша. Стига изпаренията да не прецакат стария ми DOS word процесор, ще съм си наред“, написа той в блога си.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах