Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ако Христос беше българин

„България е мястото!“. Да, Силвестър, но да идваш и да си отиваш, а не да слушаш и гледаш ежедневно българските глупости

 - Ако Христос беше българин

„България е мястото!“, казва Силвестър Сталоун. С малко допълнение, че тук е мястото, където щом се появи нещо добро, надскачащо досега вижданото, в каквато и да било сфера, то ще бъде разпънато на кръст. Ако Христос се беше родил тук, даже нямаше да има нужда от римляни. Без съд и присъда щеше да е охулен, убит и захвърлен в някоя канавка. Възкръсването му нямаше да се случи. Някой щеше да пошушне на ухото на баща му, че българинът Исус не заслужава да му се възлага такъв голям пост, по-добре да си стои мъртъв.

България е мястото, където се появява най-забележителната и ясна като послание реклама, която на секундата е „разконспирирана“, че обслужва интересите на „Ню Бояна“ и всъщност не е за България. Студиото щяло да се продава – затова била и рекламата. А за общи бизнес интереси никой никога не е чувал.

Дори и тази реклама да върши работа на „Ню Бояна“, и тя определено е направена с тази цел, това ни най-малко не пречи на интересите на всеки мрънкащ, завистлив, грозен в душата си българин. Разбира се, че това му е ясно, но геният на завистта го е яхнал и припка пришпорен по нанадолното.

Ще се опитам да изброя възможностите за завист, гледайки тази реклама.

Първо са гадните евреи, които купиха „Ню Бояна“ на безценица. Да подредя в главата ви как трябва да мразите, ако не можете без омраза – не са виновни евреите, а тези, които продадоха Киноцентъра.

Второ са тъпите кинозвезди. Кой бе, Сталоун ли бе, тоя клоун ли, бе. И тая кифла Селма Хайек, коя е па тая, бе. А тоя па Бандерас, Мелани се разведе с него – той ще ми говори колко хубаво се чувства в България. Ми като не го ще оная в Холивуд, нека се мъчи тук.

Трето пак са гадните евреи, които са направили този клип, за да продадат Киноцентъра, дето го купиха за жълти стотинки, мамка им еврейска. Сега ще искат да го продадат за милиарди билиони милиони, ама няма. Да пукнат дано, стотинка да не видят.

Четвърто – кой е тоя, дето се е навил да им вземе тъпия клип и да го използва, за да ни използват ТЕ. Защото ТЕ ни използват, използвайки този клип! Това не е никаква реклама на България, това е реклама за ТЯХ си, мама им мръсна. К’ъв е тоя клип, бееее. Аз щях да го направя по-добре. Наметкали ми нек’ви църкви, панорами, гори, езера и поля, че и джамията, и синагогата показват, да ги вземат дяволите. Кой се продаде, а?! КОЙ?

Пето – клипът е ТЪП. И тия звезди какви звезди са, щом са се навили да говорят колко хубава е България, а? То, по-хубаво от България няма, ама чак пък толкова. Защо не говори за България Шарън Стоун, а Сталоун, а? А каква е тая реклама без Истерията на българските гласове? И къде е оная, космическата песен, от оная совалка, дето се взриви и умряха ония, американските космонавти, ама песента остана, защото е българска? И досега си лети из космоса и търси планета, населена от българи, защото на друга планета ние не кацаме! Не! Само на планета, където най-големите звезди са българи и двойникът на „Ню Бояна“ не е продаден за жълти стотинки, а си е наш, и планетата не я рекламират гадни американски звезди, а Асен Блатечки. И Христос също е българин и си пием ракията с него, завалията. Само на тая планета кацаме! И ще си я наречем Другата България. Там се лее химнът от сутрин до вечер, българското знаме се вижда от светлинни години разстояние, лее се и най-яката ракия в неограничени количества. И границите ни са затворени за звезди и евреи, дето искат да ни купят, пък и да ни продадат на безценица, мамка им хитра.

Ама елате ми вие на Другата България и айде обратно – откъдето сте дошли. Ние сме си добре сами, без други, защото ужасно се харесваме и обичаме един друг. Тази обич, харесване и уважение е грехота да се дели с не-българи.

Та. Да обясня на прост език. Този клип е най-добрата възможна реклама на България, защото няма човек на света, който да не е гледал поне един от тези актьори, надпреварващи се да говорят хубави неща за нас и страната ни. Този клип обслужва нашите, български интереси, канейки света да дойде да види този гостоприемен и усмихнат народ, живеещ в тази гостоприемна и усмихната природа. Той, клипът, също кани някое голямо американско киностудио да дойде и да снима филми тук. Дали ще купува, или само ще ползва услугите на „Ню Бояна“, това си е тяхна работа. Важното е, че докато холивудски звезди идват да работят в България, тук ще има работа за българите. Стотици, вероятно дори хиляди български семейства през годините живеят и се хранят, благодарение на холивудските филми, които се снимат тук. Много български продуценти и режисьори са били подкрепяни с безплатна техника и услуги от създателите на тази реклама, собствениците на „Ню Бояна“. Дано бизнесът им да върви добре, за да продължава да има работа за нашите хора и да не се налага да ходят да се заселват на Другата България.

„България е мястото!“. Да, Силвестър, но да идваш и да си отиваш, а не да слушаш и гледаш ежедневно българските глупости. Но теб какво те интересува, в България е супер. И все пак добре, че Исус Христос не е българин. Ако беше, нямаше да знаем какво е любов към ближния, а над гори и планини денонощно щяха да се носят титанични викове, сливащи се с блеенето на овцете:

„Кой си ти бе? Аре бееее… Кой си ти бе, аре бееее, кой си ти бе, аре беее…“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах