Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Акробатът Енчо Керязов – будител на годината

Постигнах мечтата си, можеш да успееш, независимо от къде си и коя област на изява си избрал, заяви в посланието си световноизвестният еквилибрист

„Смея да твърдя, че съм човек, който е постигнал мечтата си и осъзнах, че можеш да успееш, независимо от къде си и коя област на изява си избрал“, казва Енчо Керязов. - Акробатът Енчо Керязов – будител на годината

„Смея да твърдя, че съм човек, който е постигнал мечтата си и осъзнах, че можеш да успееш, независимо от къде си и коя област на изява си избрал“, казва Енчо Керязов.

Световноизвестният цирков акробат Енчо Керязов бе обявен за будител на годината в класацията на радио ФМ+. „Всеки може да бъде будител, независимо от професията си и позицията, която заема“, каза задочно Керязов чрез писмо, прочетено от негов представител на официалната церемония по връчването на наградите в книжарница „Перото“ в петък вечерта.

Сред номинираните за приза бяха още поетът Борис Христов и арх. Стефан Добрев за съвместната им кауза да издават редки и ценни книги, директорът на НДК Мирослав Боршош, учителката Мариана Пенчева за отглеждането на 10 деца от бедни семейства в дома ѝ след затварянето на приюта, в който са живели, сдружение „Българска история“ и др.

Общ кадър на номинирани будители. Снимка: Емил Георгиев

Общ кадър на номинирани будители. Снимка: Емил Георгиев

Голямата награда, определена след онлайн гласуване, обаче отиде при артиста сред будителите – Енчо Керязов за основаването на благотворителната му фондация в помощ на деца с таланти. В началото на годината Керязов организира и галаспектакъл „Нощ на звездите” със световни артисти от цирковата арена, като всички средства от представлението отидоха за деца с таланти в Ямбол. Основното мото на Керязов е, че ако децата виждат артистите пред себе си, те се вдъхновяват сами да стават такива.

„Смея да твърдя, че съм човек, който е постигнал мечтата си и осъзнах, че можеш да успееш, независимо от къде си и коя област на изява си избрал – заяви Керязов в писмо, прочетено на церемонията. – С моите съмишленици от Фондацията искаме точно това да внушим на тези млади хора: да ги събудим! Всеки може да бъде будител, независимо от професията си и позицията, която заема. Благодаря ви от сърце!“

Освен голямата награда, придружена с плакета „Златен ключ“, получен от Йордан Йовчев, бяха връчени и няколко специални. Наградата на „Виваком“ например отиде при списание „Осем“, а тази на „Юлиус Майнл“ – за Борис Христов и Стефан Добрев.

Специалното отличие на радио ФМ+, отсъдено според броя на застъпниците в ефир и слушателите, бе присъдено на Мирослав Боршош.

„Не знам дали съм будител, но знам, че много обичам и вярвам в това, което правя с цялата сила на ума и сърцето си – каза Боршош при приемането на наградата си. – Приемам тази награда като огромно признание за направеното от целия екип на Националния дворец на културата, където всеки един е будител.“

Директорът на НДК допълни, че не приема номинациите „Будител” 2015 като съревнование, а като чест, призвание и оценка от обществото, че посоката, в която се върви, е вярната.

Учителката Мариана Пенчева с децата ѝ.

Учителката Мариана Пенчева с децата ѝ.

Две момичета от сдружение „Децата на Сандански“, сформирано да помага на малчугани в нужда.

Две момичета от сдружение „Децата на Сандански“, сформирано да помага на малчугани в нужда.

Йордан Йовчев получи наградата „Златен ключ“ на Енчо Керязов.

Йордан Йовчев получи наградата „Златен ключ“ на Енчо Керязов.

Арх. Стефан Добрев

Арх. Стефан Добрев

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg