Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Актьор спаси живота на зрител по време на представление

Дарин Ангелов оказал спешна помощ на мъж, глътнал си езика в Народния театър

Актьорът Дарин Ангелов прекъсна представление, за да окаже първа помощ на мъж, който си глътна езика. - Актьор спаси живота на зрител по време на представление

Актьорът Дарин Ангелов прекъсна представление, за да окаже първа помощ на мъж, който си глътна езика.

Непременно трябва да видите спектакъла „Дългият път на деня към нощта“ в Народния театър на 19 декември, особено ако сте присъствали на представлението в неделя, когато актьорът Дарин Ангелов го прекъсна, за да спаси живота на един от зрителите в залата.

По време на играта си на Сцената на IV етаж Ангелов чул хриптене зад себе си и забелязал, че на мъж от публиката му прилошава. Актьорът незабавно му оказал първа помощ, докато пристигне повиканата линейка.

Впоследствие се оказва, че бързата реакция на артиста навярно се е оказала решаваща за живота на 46-годишния човек, който си глътнал езика.

„Не смятам, че съм извършил някакво геройство – казва Дарин Ангелов пред Би Ти Ви. – Всеки ден някой някъде спасява някой и тъй като тези личности не са обществено достъпни, не се чува за техните подвизи.“

Пострадалият зрител вече се възстановява в дома си, а семейството му изказва благодарности на актьора. Междувременно от Министерството на здравеопазването обявиха, че ще наградят Дарин Ангелов.

Признание актьорът получи и от директора на Народния театър Мариус Донкин. В свое изявление той изказва благодарност на Ангелов за бързата и навременна помощ за спасяване на човешки живот и добавя:

„Това е нещо, което трябва да стори всеки за ближния си в нужда – ако се научим на добро и взаимопомощ, и ние ще станем по-добри, и животът около нас“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах