Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Актьор журналист зае мястото на Вежди Рашидов в Комисията за култура

Тома Биков избран за председател на Комисията по култура и медии в 46-ото Народно събрание

Депутатът Тома Биков. Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС - Актьор журналист зае мястото на Вежди Рашидов в Комисията за култура

Депутатът Тома Биков. Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС

Актьорът журналист Тома Биков, депутат от ГЕРБ, поема Комисията за култура и медии към 46-ото Народно събрание, решиха депутатите.

Тома Биков е завършил актьорско майсторство в Югозападния университет „Неофит Рилски“ и е работил като актьор в Драматичен театър – Стара Загора. Бил е журналист и коментатор към вестник „Гласове“, а известно време е работил и като главен редактор на сайта „Гласове“. Бил е и редактор в сутрешния блок на БНТ и водещ в икономическата телевизия RE:tv.

Вероятно опитът му в театъра и в медиите е причина Биков да бъде избран за председател на тази парламентарна комисия. Той заема поста след Вежди Рашидов, който ръководи комисията в 44-ото Народно събрание. 45-ото НС не успя да да стигне до съставяне на парламентарни комисии.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС