Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Актриса помолена да отслабне за ролята си в „Джурасик свят“

Едва за третия филм от поредицата получила разрешение да се снима с „естественото си тяло“

Брайс Далас Хауърд в сцена от „Джурасик парк: Господство“ - Актриса помолена да отслабне за ролята си в „Джурасик свят“

Брайс Далас Хауърд в сцена от „Джурасик парк: Господство“

Брайс Далас Хауърд разказва, че била помолена да отслабне за участието си в трите филма „Джурасик свят“. Двамата с Крис Прат са в главните роли в новата трилогия – и освен за критиките към физическата ѝ форма, Хауърд сподели и за друга несправедливост от снимачната площадка: хонорарът ѝ за филмите бил много по-нисък от този на колегата ѝ Прат.

В интервю за британския „Метро“ актрисата разкри, че едва в третия филм от поредицата „Джурасик свят: Господство“ получила разрешение да се снима с „естественото си тяло“, а режисьорът Колин Тревъроу подсигурил среда, в която да се чувства сигурна и спокойна:

„В третия филм вече имах разрешение… Как да го кажа, как да го кажа? Бях помолена да не използвам естествените си форми в киното – разказва актрисата, цитирана от „Индиуайър“. – В третия филм имаше толкова много жени в актьорския състав и Колин изглеждаше решен да ме защитава, тъй като въпросът „Трябва да накараме Брайс да отслабне“ бе повдигнат отново.“

„Има много различни жени на тази планета, както има и различни жени в нашия филм“, отговорил режисьорът.

Тревъроу е режисьор и на първия филм от новата трилогия „Джурасик свят“ (2015), а във втория „Рухналото кралство“ участва като сценарист.

Естеството на филмите, в които група учени трябва да се спасява от обезумели динозаври, изисква много каскади, „които не биха били възможни, ако бях на диета“, споделя актрисата. В третия филм прави впечатление, че „участват повече жени, отколкото мъже“, което допринася за нормализирането на екшън филми с различен тип жени в главната роля, допълва тя:

„Наистина се вълнувам за екшън каскадите, които изпълнявах със собственото си тяло. Героинята ми бе на върха на силите си и се надявам, че това е просто поредната индикация за възможното в този тип филми“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС