Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Актриса в „Трейнспотинг 2“ втрещи България

Първоначалната идея продължението да бъде базирано на „Порно“ е претърпяла промени - 20 г. по-късно нито светът, нито порноиндустрията са същите

Анджела Недялкова, Юън Макгрегър и бурканчето шипков мармалад на преден план в „Трейнспотинг 2“. - Актриса в „Трейнспотинг 2“ втрещи България

Анджела Недялкова, Юън Макгрегър и бурканчето шипков мармалад на преден план в „Трейнспотинг 2“.

Появата на българската актриса Анжела Недялкова в трейлъра на продължението на култовия филм от 90-те „Трейнспотинг“ слиса хората в България – които нямаха представа, че тя е получила ролята, съобщава международният сайт за новини и анализи от Балканите BalkanInsight.

Анжела се появява до известния британски актьор Юън Макгрегър, който играе Марк Рентън, героя от романа „Трейнспотинг“ на Ървин Уелш, в трейлъра на „Трейнспотинг 2“, публикуван в четвъртък, 3 ноември, пише кореспондентката на сайта за България Мария Черешева.

По-нататък в текста са посочени филмите, с които е известна Недялкова, както и че тя не е оповестила – поне не пред медиите – че е получиля роля в дъгоочакваното продължение на „Трейнспотинг“.

Трейлърът бързо стана много популярен в България, където наблюдателни фенове първо забелязаха бурканче с мармалад – прочутият още от времето на комунизма шипков мармалад – в сцена с участието на Недялкова и Макгрегър.

Текстът в сайта за новини и анализи от балканските страни завършва с подробности за предстоящото продължение на „Трейнспотинг“, в което познатите герои се събират 20 години по-късно, преодолели хероиновата си зависимост и включили се в порно индустрията.

Уточнено е и че според шотландската преса Недялкова е в ролята на Ники, петия герой от романа – 25-годишна студентка по кино, която работи в салон за масажи и е привлечена в порно бизнеса на екипа на Рентън. Също като Ники, Анжела Недялкова е учила операторско майсторство в Националната филмова академия – но не е завършила. Това не й е попречило да е сред най-ярките млади актьорски таланти на България. Едно от последните й участия е във филма „Райската стая“, предложението за „Оскар“ на Холандия.

Междувременно името на Анжела Недялкова вече излезе в пълния списък на участниците в „Трейнспотинг 2“ в IMDB. В четвъртък, при появата на трейлъра, българката липсваше в актьорския състав. Ролята й действително е на Ники – но не Ники Фулър-Смит, както се казва героинята-англичанка от романа „Порно“. Първоначалната идея филмът да бъде базиран на „Порно“ е претърпяла промени – най-малкото защото действието в „Порно“ се развива 10 г. след „Трейнспотинг“, а действието в продължението му е 20 г. по-късно – когато нито светът, нито порноиндустрията са същите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg