POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Акциите в Слънчев бряг спряха музикален фестивал

Не можем да си представим да конфискуват техниката на световен диджей, пишат организаторите на „Солар съмър“

Адам Байер, който трябваше да пуска в Слънчев бряг след дни, е едно от най-известните имена на глобалната музикална сцена. - Акциите в Слънчев бряг спряха музикален фестивал

Адам Байер, който трябваше да пуска в Слънчев бряг след дни, е едно от най-известните имена на глобалната музикална сцена.

Летният музикален фестивал „Солар съмър“ тази година няма да се проведе – поне не на традиционната си дестинация на „Какао бийч“ в Слънчев бряг. Организаторите от „Ялта клуб“ обявиха, че преждевременно прекратяват събитието заради акциите в курорта от последните нощи, в които вицепремиерът Валери Симеонов с полиция обхожда открити нощни заведения и конфискува техника заради силна музика след полунощ.

В момента се уговарят нови дати за поканените световноизвестни диджей Адам Бейер и Пако Осуна. Най-вероятно обаче те ще пускат не по морето, а в София. Междувременно се връщат и парите за закупени билети.

От „Ялта“ изразяват притеснението си, че ако фестивалът се бе провел, би могло да се стигне до конфискация на техниката на световноизвестен артист, което е било немислима до момента ситуация:

„Във времената на социалните мрежи, новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа, както на България, така и на нас като организатори“.

Фестивалът „Солар съмър“ трябваше да се проведе в петък и събота тази седмица.

Предлагаме ви пълната позиция на организаторите.

Във връзка със случващото се в курортен комплекс Слънчев бряг, взехме решение да прекратим преждевременно ежегодния фестивал SOLAR Summer 2017. Към този момент, а и през целия сезон, липсват подходящите условия, които да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията.

SOLAR Summer е фестивал, който се провежда повече от 10 години в Слънчев бряг и в частност на южния плаж на курорта – Cacao Beach. През всички тези години на този плаж сме организирали участия на най-големите имена в света на електронната музика, а през курорта са минали хиляди фенове дошли да видят имена като Fatboy Slim, Armin van Buuren, Pete Tong, Tiesto, Richie Hawtin, Fedde Le Grand, Mark Knight, Victor Calderone и други, което направи Слънчев бряг една от най-желаните парти дестинации в Европа, наред с Ибиза и Миконос, и постави курорта на челни места в редица световни класации.

Никога не сме си представяли ситуация, в която на световен топ артист музиката може да бъде спряна, а техниката конфискувана. Във времената на социалните мрежи, новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа, както на България, така и на нас като организатори.

Очакваме всички компетентни органи да вземат адекватно становище по въпроса без постоянно да си прехвърлят отговорности, както се случва в последните 10 дни.

Примерите от света за това как държавата може да се възползва от подобни фестивали и да ги добави в туристическото си портфолио са вече почти безброй – Сърбия (EXIT), Румъния (Untold), Унгария (Sziget), Белгия (Tomorrowland), Испания (Ibiza) и т.н. За съжаление, както в много други области, така и тук, страната ни изостава сериозно от тенденциите и дори в някои отношения върви назад, а като резултат, редица добри събития и фестивали по Черноморието спряха своето съществуване, което пък доведе до сериозен отлив на младите хора и платежоспособните туристи от България.

YALTA CLUB поднася своите извинения на всички, които вече са планирали своя уикенд. В момента се договарят нови дати за участията на Adam Beyer и Paco Osuna, като най-вероятно такива ще бъдат насрочени още до края на тази година в София. Закупените билети ще важат за новите дати, но могат да бъдат и върнати в офисите на Ивентим или на касите, където са били купени от 16.08.2017.

До нови срещи!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90