Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ал Пачино: Какъв е смисълът да напуснеш?

Три месеца, трийсет години – няма разлика, научил актьорът от свой приятел на смъртен одър

Грешките формират живота, каза преди дни в друго интервю легендарният актьор. - Ал Пачино: Какъв е смисълът да напуснеш?

Грешките формират живота, каза преди дни в друго интервю легендарният актьор.

„Не съм обиден. Стоя тук с Вас. Какво значи отдавна? Четиристотин години? Петстотин години? Нямам представа какво имате предвид като казвате „отдавна“. Какво се предполага да направя? Да напусна?“, отвръща Ал Пачино на въпрос в интервю дали след последните му роли и някои негативни оценки на критиката и зрителите е почувствал, че талантът му го е напуснал, след като играе от „толкова отдавна“.

След като журналистът на „Гардиън“ му отвръща: „А бихте ли?“, Пачино е категоричен:

„Нямам желание да напусна киното. Съжалявам. Защо да го правя? Защо не съм напуснал преди 20 години или преди 40 години? Какъв е смисълът да напуснеш? Слушайте, опитвам се да ви кажа нещо. Имах приятел, който почина от рак на 35 години. На 35 си млад. Седях с него почти непрекъснато в последните му дни и в един момент той ми каза: „Искам да знаеш нещо, което научих. Три месеца, трийсет години – няма разлика“. Това беше прозрението му, когато бе близо до смъртта, аз разбирам това.“

В този момент от интервюто за „Гардиън“, пояснява журналистът, Ал Пачино говори съвсем спокойно, няма и помен от гняв или каквато и да е агресия.

„Художникът може да е на 100 години и да нарисува група колежани, играещи футбол – продължава актьорът. – Няма значение, защото той не играе футбол. Той взема четката и прави щрихите. Това е разликата [с възрастта]. Само дотам.“

Преди дни Пачино, в друго интервю, коментира, че не съжалява за нищо, а това, че е грешал, приемал е погрешен филм или не е бил достатъчно убедителен в някой персонаж, е част от него и е получил своите ползи.

„Да имаш идеята и въодушевлението да си в тези ситуации и места – това е повече от спомени, това формира живота ти“, каза тогава 75-годишният актьор.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg