POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ал Пачино с короната на Крал Лир

Отново под режисурата на Майкъл Радфорд, с когото направиха „Венецианският търговец“

Ал Пачино като Шайлок във „Венецианският търговец“ (2004) - Ал Пачино с короната на Крал Лир

Ал Пачино като Шайлок във „Венецианският търговец“ (2004)

Ал Пачино отново се заема с Шекспир. През 2004-а той влезе в образа на еврейския лихвар Шайлок във „Венецианският търговец“, а сега ще бъде крал Лир в нова филмова адаптация. Режисьор е Майкъл Радфорд, работил и по „Венецианският търговец“.

„Лир е ролята, към която всички се стремят. Ал отдавна обмисля идеята – коментира режисьорът, цитиран от „Индиуайър“. – Има разлика между Шайлок, който се появява само в пет сцени, и Лир, който е почти във всяка сцена. Мисля, че на Пачино ще му хареса това, тъй като е страхотен актьор.“

„Преди ние имахме желанието, но никога началната дата на проекта. Сега имаме енергията да направим „Крал Лир“. Надяваме се, че създаваме епос – добавя продуцентът Бари Навиди, част от екипа на „Венецианският търговец“. – Майкъл и Ал ще се придържат към оригиналния текст. Но много трябва да се направи по предаването на посланието и визуализацията. По начина, по който Майкъл ги комбинира, той ги прави по-естествени вместо театрални.“

За следващите два проекта на Ал Пачино също се говори много – той участва в „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе, има роля и в новия проект на Тарантино „Имало едно време в Холивуд“, където ще играе агента на персонажа на Леонардо ди Каприо.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg