Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Албена Колева: Шуменци, благодаря ви за паметника на баща ми!

"Правя дълбок поклон пред шуменци, които събираха пари, за да издигнат паметник на баща ми", твърди Албена Колева.  - Албена Колева: Шуменци, благодаря ви за паметника на баща ми!

"Правя дълбок поклон пред шуменци, които събираха пари, за да издигнат паметник на баща ми", твърди Албена Колева.

„Безкрайно съм благодарна на хората в Шумен, които са събирали пари, за да издигнат паметник на баща ми! Правя им дълбок поклон, защото такава любов е достойна за уважение!“, заяви дъщерята на Тодор Колев – Албена.

Актрисата обясни пред „Площад Славейков“, че няма да присъства на откриването на статуята в петък, защото има представление, а не защото смята, че паметникът е унизителен.

„Радвам се, че в Шумен има паметник на баща ми, – разкри Албена Колева. – В крайна сметка не е важно доколко е красив, доколко е издържан и доколко е изкуство. Други хора ще го оценяват. Най-важното е, че е поставен до детска площадка и дори едно дете да попита майка си: „Кой е този чичко?“ и тя да му обясни, това е достатъчно, за да го има. Не съм аз тази, която ще оцени статуята като творчески факт, има хора, които се занимават професионално с това и могат да изкажат компетентно мнение“.

„Отрасла съм в този град, обичам Шумен. Винаги, когато мога, се отбивам – най-малкото, за да посетя гробовете на баба ми и дядо ми. Занапред ще се отбивам и заради паметника на баща ми“, каза актрисата.

Паметникът на Тодор Колев бе поставен в Градската градина на Шумен. Снимка: Дарик

Паметникът на Тодор Колев бе поставен в Градската градина на Шумен. Снимка: Дарик

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg