POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Алек Болдуин нa съд за смъртта на Халина Хътчинс

Прокуратурата на Санта Фе повдига обвинения срещу aктьорa зa непредумишлено убийство до края на месеца

Алек Болдуин може да бъде наказан с до 18 месеца затвор и глоба от 5 хил. долара. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Алек Болдуин нa съд за смъртта на Халина Хътчинс

Алек Болдуин може да бъде наказан с до 18 месеца затвор и глоба от 5 хил. долара. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Алек Болдуин ще бъде съден за непредумишлено убийство за смъртта на операторката Халина Хътчинс, съобщават световните агенции. Тя загина през октомври 2021 г. на снимачната площадка на „Rust“ след инцидент, при който зареден с истински куршуми револвер гръмна в ръката на Болдуин и освен нея рани и режисьора Джоел Суза.

Обвинения ще бъдат повдигнати и на оръжейника на уестърн филма Хана Гутиерез-Рийд, съобщават от прокуратурата на град Санта Фе, щата Ню Мексико, където текат снимките на „Rust“. Жалбата ще бъде внесенa в съда до края на месеца, уверяват окръжните обвинители.

Ако бъдат намерени за виновни, двамата ги грозят до 18 месеца затвор и 5 хил. долара глоба. Делото ще се гледа пред съдебни заседатели.

Колкото до ранения режисьор, няма да бъдат повдигани обвинения във връзка с нараняванията му, казват от окръжната прокуратура.

Действията на обвинението се ползват с подкрепата на Матю Хътчинс, съпруга на Халина Хътчинс.

„Успокояващо е за нас, че в Ню Мексико никой не е над закона“, коментира той, цитиран от Би Би Си.

Адвокатите на Болдуин заявиха, че ще го защитават с всички мерки, позволени от закона, и определихa обвинениятa като несправедливи:

„Господин Болдуин не е имал причина да вярва, че оръжието е било заредено с истински муниции. Той е разчитал на професионалистите на снимачната площадка, които са го уверили, че револверът е безопасен. Ще се защитаваме срещу тези обвинения и ще спечелим“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90