Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Алек Болдуин най-после предаде телефона си на полицията

Заповед за изземането на устройството има още от декември

Алек Болдуин на снимачната площадка на „Rust“. Снимка: Инстаграм - Алек Болдуин най-после предаде телефона си на полицията

Алек Болдуин на снимачната площадка на „Rust“. Снимка: Инстаграм

Алек Болдуин предаде личния си телефон на следователите по случая от 21 октомври миналата година, когато инцидентно застреля операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка. Полицията в Санта Фе, Ню Мексико, издаде заповед за изземането на телефона му като доказателство още през декември, отбелязва „Гардиън“.

Миналата седмица шерифът на окръг Санта Фе заяви пред медиите, че все още очаква устройството да бъде предадено, но актьорът отказва да съдейства. Малко по-късно Болдуин е предал телефона си на полицията в Ню Йорк, откъдето информацията ще бъде изпратена на следователите в Санта Фе. Обект на разследването ще бъдат текстови съобщения, имейли, история на интернет търсенията и друга информация, която може да осветли инцидента от октомври.

Алек Болдуин простреля фатално Хътчинс по време на репетиции за сцена от нискобюджетния уестърн „Rust“. Актьорът трябвало да упражнява кръстосано изтегляне на револвера си и когато го насочил към камерата, оръжието гръмнало в ръката му. Хътчинс издъхна по пътя към болницата, режисьорът на продукцията бе ранен в рамото. Болдуин твърди, че не е натискал спусъка и се разкайва за случилото се.

Вижте още: АЛЕК БОЛДУИН: ОСВОБОДИХ УДАРНИКА И РЕВОЛВЕРЪТ ГРЪМНА

Арън Дайър, адвокат на Болдуин, е потвърдил пред медиите, че актьорът е предал телефона си на полицаите:

„Но въпросът не е в телефона, там няма отговори. Алек не е направил нищо лошо – казва Дайър в изявление. – Истинският въпрос, който трябва да намери отговор, е как истинските патрони са се озовали на снимачната площадка.

Инцидентът доведе до няколко съдебни дела, включително срещу продуцентите (сред които и Болдуин) и срещу компанията, предоставила мунициите за продукцията.

Всичко по темата с инцидента с Алек Болдуин

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах