Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Алек Болдуин: Освободих ударника и револверът гръмна

Нямам какво да крия, заяви актьорът в първото си интервю след фаталния изстрел, отнел живота на Халина Хътчинс

Алек Болдуин не крие емоциите си в интервюто за Ей Би Си. Снимка: Стопкадър - Алек Болдуин: Освободих ударника и револверът гръмна

Алек Болдуин не крие емоциите си в интервюто за Ей Би Си. Снимка: Стопкадър

Основният въпрос, който трябва да намери отговор след фаталния изстрел на уестърна „Rust“, е как истински патрон се е озовал на снимачната площадка, каза Алек Болдуин в първото си интервю след инцидента със смъртта на операторката Халина Хътчинс на 21 октомври. В дългия и емоционален разговор за Ей Би Си актьорът няколко пъти повтори, че не е натискал спусъка на гръмналия револвер, пише „Гардиън“.

Оръжието, което той държи по време на репетиция за следващата сцена, гръмва инцидентно, отнемайки живота на 42-годишната Хътчинс и ранявайки режисьора на продукцията Джоел Суза. Фаталният случай порази Холивуд и даде начало на широк дебат за безопасността при използване на оръжия на снимачната площадка.

Вижте още: АЛЕК БОЛДУИН: НЕ СЪМ НАТИСКАЛ СПУСЪКА

„Само един въпрос трябва да бъде разрешен и той е откъде е дошъл този истински патрон – казва Болдуин пред журналиста Джордж Стефанополус. – Истинските куршуми нямат място в близост до снимачната площадка. Аз нямам какво да крия.“

Болдуин няколко пъти повтори твърдението си, че не е натискал спусъка на револвера, но освободил ударника му, което вероятно е довело до изстрела.

В интервюто, дълго час и 20 минути, актьорът описва срещата си със съпруга на Хътчинс Матю и сина ѝ Андрос след инцидента.

„Не знаех какво да кажа – разказва Болдуин. – Той ме прегърна и ми каза: „Предполагам, че ще трябва да минем през това заедно“. Аз му обещах, че ще направя каквото мога, за да съдействам. Мислех си как това малко момче [Андрос] вече няма майка и аз няма какво да направя, за да я върна. Казах му: „Не знам какво да кажа, не знам как да изразя колко съжалявам“.

Колтът, който гръмнал в ръката на Болдуин, трябвало да бъде зареден с халосни патрони, тъй като истинските са забранени на снимачната площадка. Според полицейски документи, асистент режисьорът на продукцията Дейв Холс подал оръжието на актьора, като преди това го обявил за безопасно. Преди това револверът е трябвало да бъде проверен от 24-годишния оръжейник на филма Хана Гутиерес. Пред полицията Холс също е заявил, че не знае как истинските патрони са се озовали на снимачната площадка край Санта Фе.

Адвокатите на Гутиерес твърдят, че клиентката им също „няма идея“ откъде се е взел фаталният патрон. Жената е обвинила продуцентите на филма, сред които и Болдуин, в неспазване на протоколите по време на снимки и небезопасна работна среда.

Разследването на случая от 21 октомври все още тече. Междувременно Болдуин е изправен пред няколко съдебни дела като продуцент, включително и едно, заведено от супервайзора по сценария, в което се твърди, че репетираната сцена не е била по сценарий.

В един момент от интервюто актьорът се съгласява с журналиста, че „това е най-лошото нещо, което му се е случвало досега“:

„Връщам се към този момент отново и отново и се питам какво можеше да направя“.

„Не ми пука, ако това е краят на кариерата ми“, заявява той по-нататък.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах