Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Алек Болдуин отрече да е имало хаос и опасност на снимките на „Rust“

Тези малцина недоволни не представляват гледната точка на всички ни, казва актьорът в изявление

Алек Болдуин не скри емоциите си в интервюто за Ей Би Си. Снимка: Стопкадър - Алек Болдуин отрече да е имало хаос и опасност на снимките на „Rust“

Алек Болдуин не скри емоциите си в интервюто за Ей Би Си. Снимка: Стопкадър

Алек Болдуин отговори на обвиненията, че на снимачната площадка на филма „Rust“ не са се спазвали протоколите за безопасност. Актьорът публикува дълго изявление в Инстаграм, в което коментира фаталния инцидент от 21 октомври, при който револвер гръмна в ръката му, отнемайки живота на операторката Халина Хътчинс.

В дните след инцидента различни медии публикуваха разказите на членовете на екипа на продукцията, които се оплакаха от дълги работни часове, забавени хонорари, недостатъчно места за настаняване на екипа и ангажирането на неквалифицирани хора на отговорни позиции. По-конкретно някои коментатори обърнаха внимание на факта, че за оръжейник на продукцията е наета 24-годишна жена без особен опит в сферата. Тъкмо тя е трябвало да провери револвера, който по-късно е подаден на Болдуин от асистент режисьора.

„Работната среда на „Rust“ погрешно е описвана като хаотична, опасна и експлоативна, тези коментари целят да отнемат вниманието от най-важната тема: паметта на Халина Хътчинс и нуждата да намерим съвременни алтернативи на остарели оръжия и практики за безопасност – казва Болдуин. – Вярно е, че няколко членове от екипа напуснаха в дните преди инцидента, но по-голямата част от нас остана и никога не сме изпитвали нуждата да протестираме или напускаме. Ние харесвахме работното си място. Тези малцина недоволни не представляват гледната точка на всички ни.“

В минали свои изказвания той неколкократно отрече да е имало подобни обвинения. Освен актьор, Болдуин е и продуцент на уестърна.

В интервю за Ей Би Си – първата телевизионна изява на Болдуин след инцидента – актьорът заяви, че не е натискал спусъка на револвера. За предстоящата сцена, която той трябвало да снима заедно с Хътчинс, от Болдуин се изисквало само да зареди оръжието, но по сценарий то не трябвало да гръмне.

Вижте още: АЛЕК БОЛДУИН: ОСВОБОДИХ УДАРНИКА И РЕВОЛВЕРЪТ ГРЪМНА

След инцидента от 21 октомври срещу Болдуин и продуцентите на филма са заведени две дела, едно от тях твърди, че продуцентите са „играли руска ролетка“, насочвайки оръжието срещу Хътчинс.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах