Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Алек Болдуин се завръща с роля в европейски филм

Рядък ангажимент за актьора след инцидента, в който простреля операторката Халина Хътчинс

Алек Болдуин през декември 2021 г.
в първото си интервю след инцидента от октомври 2021 г., в което отрече на снимачната площадка на „Rust“ да е имало хаос и опасни ситуации. Снимка: ABC News - Алек Болдуин се завръща с роля в европейски филм

Алек Болдуин през декември 2021 г. в първото си интервю след инцидента от октомври 2021 г., в което отрече на снимачната площадка на „Rust“ да е имало хаос и опасни ситуации. Снимка: ABC News

Алек Болдуин оставя зад гърба си драмата с убийството на операторката Халина Хътчинс и ще работи по нов проект. Актьорът ще си партнира с Олга Куриленко в шпионския екшън трилър „Chief of Station“, съобщава „Дедлайн“. Продукцията е европейска, снимките започват в Будапеща по-късно през годината.

Историята е за бивш агент на ЦРУ (Болдуин), който изненадващо разбира, че смъртта на жена му не е била инцидент. За да разплете мистерията около убийството ѝ, ще му се наложи отново да се върне към шпионските си инстинкти в партньорството на агент с труден характер (Куриленко). Двамата заедно ще разбулят конспиративната теория, „която ще постави на изпитание всичко, което си мислят, че знаят“, гласи синопсисът на филма.

Болдуин е в главната роля. Режисьор е Джеси В. Джонсън.

„За мен е чест, че ще работя по това епично приключение с една истинска кинолегенда, а да събереш Алек и Олга на екран е същинска магия“, коментира той пред „Дедлайн“.

Кариерата на Болдуин в САЩ е изправена пред няколко съдебни предизвикателства след октомври 2021 г., когато актьорът инцидентно простреля и отне живота на операторката Халина Хътчинс. Срещу Болдуин вече има няколко подадени жалби в съда, като ищците го държат отговорен за неглижиране на протоколите за безопасност на снимачната площадка в ролята му на продуцент на филма „Rust“.

Вижте още: СЕМЕЙСТВОТО НА ХАЛИНА ХЪТЧИНС СЪДИ БОЛДУИН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg