Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Алеко и българските класици до Чикаго, без назад

Започва дарителска кампания за книги за сънародниците ни в Съединените щати

Творбите на Алеко Контантинов, който отскоро има паметник в София, са търсени за най-голямата българска общност зад граница. Снимка: Емил Георгиев - Алеко и българските класици до Чикаго, без назад

Творбите на Алеко Контантинов, който отскоро има паметник в София, са търсени за най-голямата българска общност зад граница. Снимка: Емил Георгиев

Националният литературен музей стартира дарителска кампания за събиране на книги от български автори, най-вече класически, за нашите неделни училища в консулски окръг Чикаго, който обхваща 14 щата. Там е и най-голямата българска общност зад граница.

Официално признатите неделни училища са дванайсет на брой и изпитват недостиг на книгите на класиците в литературата ни – Иван Вазов, Христо Ботев, Петко Славейков, Алеко Константинов, Елин Пелин, Йордан Йовков, Димитър Димов, Димитър Талев, Емилиян Станев и др.

Книгите – нови или употребявани, могат да бъдат изпращани на адрес: София, ул. „Г. С. Раковски” № 138, за Национален литературен музей, по куриер или донесени на място.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах