Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Алеко пред първата си Алея на книгата

София отново ще е домакин на вече традиционното литературно събитие

Паметникът на Алеко Константинов е на „Витошка“ от май тази година. Само след дни той за първи път ще е начело на Алеята на книгата в София. Снимка: Емил Георгиев - Алеко пред първата си Алея на книгата

Паметникът на Алеко Константинов е на „Витошка“ от май тази година. Само след дни той за първи път ще е начело на Алеята на книгата в София. Снимка: Емил Георгиев

Алея на книгата ще има и тази година в София. От 6 до 11 септември българските издатели ще предложат най-новото и интересното от каталога си и пред столичани, след като вече го направиха във Варна, в разгара на сезона. За първи път обаче начело на Алеята ще бъде Алеко Константинов – от няколко месеца на бул. „Витоша“, където ще се опънат шатрите, се издига паметник на Щастливеца.

Както и миналата година, Алеята на книгата ще се простира на пешеходната улица, но този път ще е между „Патриарх Евтимий“ и ул. „Гладстон“, разбираме от постера на събитието, който се разпространява в социалните мрежи.

През последните години Алея на книгата се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно събитие у нас. Началото бе поставено е във Варна през 2010 г., а своя книжна Алея през лятото редовно имат и Пловдив и Бургас.

Все още организаторите от Асоциация „Българска книга“ не са разпространили списъка с издателствата, които ще се включат през 2016-а, нито е изнесена съпътстващата програма – но това е въпрос на време. Онова, което до момента знаем, е достатъчно. През септември ни очаква книжна „Витошка“.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

aleya

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах