Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Александър Байтошев спечели наградата „Николай Кънчев”

Без празника „Поетичен Никулден“, отличието ще бъде изпратено по куриер

Отличената поетична книга - Александър Байтошев спечели наградата „Николай Кънчев”

Отличената поетична книга

С книгата си „Свещената гора“ Александър Байтошев е новият носител на наградата за нова българска поезия „Николай Кънчев 2020”, съобщиха организаторите.

Лауреатът е бил избран сред петима номинирани за наградата. Останалите книги и автори са Пламен Дойнов за „Влюбване в диктатора”, Надежда Радулова за „Малкият свят, големият свят”, Ина Иванова за „Криле от папие-маше” и Наталия Иванова за „Човек с бинокъл”.

Наградата „Николай Кънчев”, която се осигурява и присъжда от съпругата на поета Федя Филкова, включва почетен диплом, пластика на скулптора Добромир Иван и 2200 лв.

Поради извънредните обстоятелства тази година не се състоя традиционната церемония за връчване на наградите „Поетичен Никулден”, която през 2020-а трябваше да се проведе за четиринайсети път.

Номинираните поети и награденият Александър Байтошев ще получат своите подаръци и награди по куриер.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС