Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Александра Гюзелева и Димитър Стоянович се завърнаха като водещи

Анна Ангелова е в отпуск, уточни в ефир Димитър Стоянович

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева от днес са отново в студиото на „Култура.бг“. Снимка: Стопкадър от БНТ - Александра Гюзелева и Димитър Стоянович се завърнаха като водещи

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева от днес са отново в студиото на „Култура.бг“. Снимка: Стопкадър от БНТ

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева са отново на екран като водещи на „Култура.бг”, а Анна Ангелова е в отпуск. Димитър Стоянович днес обяви, че „след дълги размисли и страсти как да направим любимото предаване още по-стойностно”, от днес нататък той ще бъде за зрителите „основен ежедневен Вергилий в кръговете на родната и международната култура”. Заедно с него в судиото ще води и Александра Гюзелева, а след края на отпуската си – и продуцентката водещ Анна Ангелова.

Наскоро Стоянович и Гюзелева бяха свалени от екран без обяснения и без писмена заповед. Ръководството на БНТ реши продуцент и водещ на „Култура.бг” да бъде само Анна Ангелова. Това предизвика бурни реакции в обществото и много колеги и почитатели на двамата водещи изразиха възмущението си от необоснованото решение на генералния директор Емил Кошлуков, като обявиха, че няма да участват в предаването, докато двамата водещи не се завърнат.

Вижте още: АЛЕКСАНДРА ГЮЗЕЛЕВА И ДИМИТЪР СТОЯНОВИЧ СВАЛЕНИ ОТ ЕКРАН

ТВОРЦИ ОБЯВИХА БОЙКОТ НА ПРЕДАВАНЕТО „КУЛТУРА.БГ“

„Познатият Ви екип продължава с убеждението, че телевизията е екипна работа и кауза в името на зрителя – продължи уводните си думи тази сутрин Димитър Стоянович и влезе в езоповски тон: – Днес е международният ден на металурга, пожарникаря и коминочистача, като се надяваме всеки от тях да намери по нещо за себе си в предаването.”

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах