VivaPay

Александра Гюзелева и Димитър Стоянович се завърнаха като водещи

Анна Ангелова е в отпуск, уточни в ефир Димитър Стоянович

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева от днес са отново в студиото на „Култура.бг“. Снимка: Стопкадър от БНТ - Александра Гюзелева и Димитър Стоянович се завърнаха като водещи

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева от днес са отново в студиото на „Култура.бг“. Снимка: Стопкадър от БНТ

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева са отново на екран като водещи на „Култура.бг”, а Анна Ангелова е в отпуск. Димитър Стоянович днес обяви, че „след дълги размисли и страсти как да направим любимото предаване още по-стойностно”, от днес нататък той ще бъде за зрителите „основен ежедневен Вергилий в кръговете на родната и международната култура”. Заедно с него в судиото ще води и Александра Гюзелева, а след края на отпуската си – и продуцентката водещ Анна Ангелова.

Наскоро Стоянович и Гюзелева бяха свалени от екран без обяснения и без писмена заповед. Ръководството на БНТ реши продуцент и водещ на „Култура.бг” да бъде само Анна Ангелова. Това предизвика бурни реакции в обществото и много колеги и почитатели на двамата водещи изразиха възмущението си от необоснованото решение на генералния директор Емил Кошлуков, като обявиха, че няма да участват в предаването, докато двамата водещи не се завърнат.

Вижте още: АЛЕКСАНДРА ГЮЗЕЛЕВА И ДИМИТЪР СТОЯНОВИЧ СВАЛЕНИ ОТ ЕКРАН

ТВОРЦИ ОБЯВИХА БОЙКОТ НА ПРЕДАВАНЕТО „КУЛТУРА.БГ“

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„Познатият Ви екип продължава с убеждението, че телевизията е екипна работа и кауза в името на зрителя – продължи уводните си думи тази сутрин Димитър Стоянович и влезе в езоповски тон: – Днес е международният ден на металурга, пожарникаря и коминочистача, като се надяваме всеки от тях да намери по нещо за себе си в предаването.”

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg