Александра Гюзелева и Димитър Стоянович се завърнаха като водещи

Анна Ангелова е в отпуск, уточни в ефир Димитър Стоянович

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева от днес са отново в студиото на „Култура.бг“. Снимка: Стопкадър от БНТ - Александра Гюзелева и Димитър Стоянович се завърнаха като водещи

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева от днес са отново в студиото на „Култура.бг“. Снимка: Стопкадър от БНТ

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева са отново на екран като водещи на „Култура.бг”, а Анна Ангелова е в отпуск. Димитър Стоянович днес обяви, че „след дълги размисли и страсти как да направим любимото предаване още по-стойностно”, от днес нататък той ще бъде за зрителите „основен ежедневен Вергилий в кръговете на родната и международната култура”. Заедно с него в судиото ще води и Александра Гюзелева, а след края на отпуската си – и продуцентката водещ Анна Ангелова.

Наскоро Стоянович и Гюзелева бяха свалени от екран без обяснения и без писмена заповед. Ръководството на БНТ реши продуцент и водещ на „Култура.бг” да бъде само Анна Ангелова. Това предизвика бурни реакции в обществото и много колеги и почитатели на двамата водещи изразиха възмущението си от необоснованото решение на генералния директор Емил Кошлуков, като обявиха, че няма да участват в предаването, докато двамата водещи не се завърнат.

Вижте още: АЛЕКСАНДРА ГЮЗЕЛЕВА И ДИМИТЪР СТОЯНОВИЧ СВАЛЕНИ ОТ ЕКРАН

ТВОРЦИ ОБЯВИХА БОЙКОТ НА ПРЕДАВАНЕТО „КУЛТУРА.БГ“

Америка за България

„Познатият Ви екип продължава с убеждението, че телевизията е екипна работа и кауза в името на зрителя – продължи уводните си думи тази сутрин Димитър Стоянович и влезе в езоповски тон: – Днес е международният ден на металурга, пожарникаря и коминочистача, като се надяваме всеки от тях да намери по нещо за себе си в предаването.”

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3