Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ален Делон снима филм за арменския геноцид

Героят му е композитор, постъпил в парижка клиника, за да се възстанови от ужасите

Ален Делон се сринал емоционално пред паметника на жертвите от арменския геноцид. - Ален Делон снима филм за арменския геноцид

Ален Делон се сринал емоционално пред паметника на жертвите от арменския геноцид.

Ален Делон, Дъстин Хофман и Ейдриън Броуди са поканени да играят във филм за арменския геноцид, който ще бъде сниман от руско-арменския продуцент Валери Захарян. Лентата е наречена „Пациент“, а на Делон е предложена ролята на арменски композитор.

Захарян разказва, че баба му е оцеляла от геноцида: „Тя е скочила в пламтящата пещ тандур (цилиндрична глинена пещ, вкопана в земята, използвани в готвене – бел. ред.) с намерението да сложи край на живота си. Но оцелява и живя до 111 години. Казваше ми: Видях всички ужаси със собствените си очи“.

Действието във филма ще се развива в психиатрична клиника в Париж. Героят, който вероятно ще бъде изигран от Делон, е композиторът Комитас, който се опитва да се възстанови от шока след ужасите на геноцида. Комитас издъхва след престой от 20 години в клиниката.

Валери Захарян разказва за свое пътуване до Армения с Ален Делон, където пред паметника на жертвите на геноцида актьорът останал толкова сломен, че се разплакал.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg