Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Алея на книгата, „Фермата на животните“, „Мулан“

Най-интересните събития в културата от 7 до 13 септември с „Фантастико“

Алея на книгата

Алея на книгата

бул. „Витоша“

07-13.09.2020

10:00-20:00

Рекорден брой участници ще се включат в постпандемичното книжно изложение. За първи път шатрите на издателствата ще напуснат протежението на бул. „Витоша“ и ще навлязат в парка пред НДК. 

Вижте още: СУПЕР ДЪЛГА АЛЕЯ НА КНИГАТА В СОФИЯ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

„Мамма миа“

„Мамма миа“

Цари Мали Град, с. Белчин

07.09.2020

19:30

Мюзикълът с песните на АББА ще сложи край на Летния фестивал на Софийската опера и балет в крепостта Цари Мали Град над самоковското село Белчин. Постановката е на Пламен Карталов, премиера – 2017 г.

„Караконджул“

„Караконджул“

Народен театър, Голяма сцена

8.09.2020

19:00

Валери Йорданов в моноспектакъла „Караконджул“ по разказа на Николай Хайтов „Дервишово семе“, трагикомична равносметка на една необичайна съдба. Постановка – Стоян Радев. 

Вижте още: МОЖЕ ДА Е ЗА ДОБРЕ – ТАКА СИ КАЗВАМ, КОГАТО ПАДАМ

„Дора Маар - между светлината и сянката“

„Дора Маар - между светлината и сянката“

Кино „Одеон“

08.09.2020

18:45

Документалният филм за фотографката и муза на Пикасо е част от програмата на фестивала „Мастър ъф арт“. Едночасовият разказ на Мари-Ев дьо Грав ще проследи пътя на една впечатляваща личност, изобразена на платното „Плачещата жена“. Картините и фотографиите ѝ показват завършен творец, изцяло принадлежащ на времето си, както и многолика жена в търсене на истината и съвършенството.

Концерт на Андрей Гаврилов с Филхармонията

Концерт на Андрей Гаврилов с Филхармонията

Зала „България“

10.09.2020

19:00

Виртуозният пианист Андрей Гаврилов е сред звездите през новия сезон на Софийската филхармония. Диригент на концерта е Андреа Витело. В програмата са произведения на Енио Мориконе, Нино Рота и два концерта за пиано на Моцарт. Събитието е част от фестивала „Софийски музикални седмици“.

Снежина Петрова във „Фермата на животните“

Снежина Петрова във „Фермата на животните“

Южен парк II

11.09.2020

20:00

Спектакълът на Десислава Шпатова и Театър 199 по Джордж Оруел ще се играе на сцената на открито на Летния фестивал на София. Участват Снежина Петрова, Вирджиния Събева, Ивона Маврова и др. Премиерата на спектакъла бе през февруари 2020 г., но заради  COVID-19 заглавието все още е ново за софийската публика. 

„Мулан“

„Мулан“

По кината в София и страната

11.09.2020

Дългоочакваният римейк на анимацията на „Дисни“ бе готов за премиера още през март, но COVID-19 наложи отлагане с няколко месеца. Сега историята на смелото момиче воин тръгва по екраните у нас. Сюжетът се отклонява от анимационната класика, която зрителите познават, като се придържа повече към китайската фолклорна приказка. 

Вижте още: СЛЕД ЧЕТИРИ ОТЛАГАНИЯ „МУЛАН“ ТРЪГВА ПО ЕКРАНИТЕ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.
ДС