Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Алея на книгата в София започва в Деня на Съединението

Отново ще свърже бул. „Витоша“ с парка пред НДК

Паметникът на Алеко на пешеходната зона на бул. „Витоша“ се превърна през годините в неформален символ на Алеята на книгата. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Алея на книгата в София започва в Деня на Съединението

Паметникът на Алеко на пешеходната зона на бул. „Витоша“ се превърна през годините в неформален символ на Алеята на книгата. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

И тази година ще се проведе Алея на книгата в София, научи „Площад Славейков“. Началната дата на събитието е 6 септември, понеделник, Деня на Съединението. Книжното изложение ще продължи до 12 септември, неделя.

Алеята ще бъде на обичайното си място – в пешеходната част на бул. „Витоша“ и в парка пред НДК.

Събитието ще бъде съпътствано и от богата културна програма в специално изграден Литературен кът. Програмата ще стане ясна по-късно, когато приключи регистрацията на участниците.

Шатрите ще бъдат отворени всеки ден между 10 и 20 ч.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg