СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Алкохол ще се продава в музеите и концертните зали в Москва

Няма да важи за федерални музеи и резервати

Посетителка в Третяковската галерия в Москва пред портрета на Достоевски  от Василий Петров. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Алкохол ще се продава в музеите и концертните зали в Москва

Посетителка в Третяковската галерия в Москва пред портрета на Достоевски от Василий Петров. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите на Москва разрешиха продажба на алкохол в музеите и концертните зали, за да подпомогнат дребния бизнес, съобщават руски медии, които цитират кмета на Москва Сергей Собянин. Разрешението важи и за спортни събития и влиза в сила веднага.

Министерството на културата на Руската федерация обаче заяви, че „експериментът няма да бъде одобрен на територията на федералните музеи и музеите резервати”. Опасенията са свързани с инцидент от 2018 г., когато пиян посетител нанесе сериозни поражения върху картината на Иля Репин „Иван Грозни и неговият син Иван” в Третяковската галерия.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Вълшебство