Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Алкохолът убива извънземни по българското Черноморие

Българската актриса Лорина Камбурова е в ролята на полицайка въздържателка в нова руска комедия (видео)

Лорина Камбурова е полицайка, заела се да спаси българския туризъм от нашествие на химери. Снимка: „Мирамар филм“ - Алкохолът убива извънземни по българското Черноморие

Лорина Камбурова е полицайка, заела се да спаси българския туризъм от нашествие на химери. Снимка: „Мирамар филм“

Теорията за вредата от алкохола получава смехотворни аргументи в новата руска комедия „Любов и чудовища“. Филмът разказва за нашествие на извънземни чудовища в крайморско градче, но там намират твърдия отпор на подпийналите туристи – алкохолът в кръвта им се оказва пагубен за здравето на страшилищата.

Филмът е заснет на българското Черноморие, в курорта Свети Влас. Една от главните роли е поверена на българската актриса Лорина Камбурова. Тя се превъплъщава в полицайката Бояна, строга въздържателка. Партнира ѝ руският актьор Роман Курцин, който влиза в образа на неин руски колега, който е на ваканция у нас, но е пълна нейна противоположност по отношение на алкохола.

Хубавият живот край морето отива на кино, когато от водата излизат митичните чудовища химери и започват да поглъщат нищо неподозиращите туристи. Като всяко чудовище, и химерите се оказват уязвими – кръвта на жертвите с повишено съдържание на алкохол може да ги убие. Така че пияният руски полицай притежава суперсила – и заедно с трезвата Бояна се захващат да спасят българското човечество и в частност туризма. И докато трепят извънземни, се възражда и легендарната българо-съветска дружба.

Химерите са извънземен, кръвожаден вид, констатират героите във филма. Снимка: Мирамар филм

В „Любов и чудовища“ участват още Роман Курцин, Кирил Кяро, Ян Цапник, Анна Ардова. Филмът е режисьорски дебют на Екатерина Краснер, а зад камерата застава един от опитните оператори в руското кино – Мария Соловьова.

Продукцията е на руската продуцентска компания „Дикси“, снимките са започнали през 2019 г., в края на летния сезон. Партньор от българска страна е компанията „Мирамар филм“ („Дзифт“, „LOVE.NET”, „Вездесъщият“, „Порталът“).

Филмът вече върви по кината в Русия, като се радва на широко разпространение. У нас все още се водят преговори за кинопоказа на филма и евентуално излъчване на малкия екран. Премиерата му в българските киносалони се очаква до края на годината, посочват от „Мирамар“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90