Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Алла Пугачова поиска руските власти да я обявят за „чуждестранен агент”

Певицата излезе в защита на съпруга си Максим Галкин

Владимир Путин и Алла Пугачова през 2014 г., когато руският президент ѝ връчи Орден за заслуги към отечеството първа степен. Снимка:  ЕП/БГНЕС - Алла Пугачова поиска руските власти да я обявят за „чуждестранен агент”

Владимир Путин и Алла Пугачова през 2014 г., когато руският президент ѝ връчи Орден за заслуги към отечеството първа степен. Снимка: ЕП/БГНЕС

Най-голямата руска попзвезда Алла Пугачова заяви, че иска да бъде приемана в родината си като „чуждестранен агент“. Тя направи това с публично изявление в Инстаграм, адресирано до Министерството на правосъдието на Руската федерация.

„Моля да ме зачислите в редовете на чуждестранните агенти на моята любима страна, тъй като съм солидарна с моя съпруг, честен, порядъчен и искрен човек, истински и неподкупен патриот на Русия, който желае за Родината процъфтяване, мирен живот, свобода на словото и спиране на гибелта на нашите момчета за илюзорни цели, които превръщат нашата страна в изгнаник, и които утежняват живота на гражданите“, гласи изявлението на певицата.

Веднага след началото на руската инвазия в Украйна Пугачова и нейният съпруг – Максим Галкин – напуснаха Руската федерация и заминаха за Израел, но певицата така и не заяви публично отношението си към войната, макар тя и Галкин да дариха немалки суми за подпомагане на украински бежанци. Звездата на руската естрада се завърна преди 3 седмици в Москва с двете им деца. Максим Галкин продължи турнето си по света, а преди седмица Министерството на правосъдието на Русия го включи в списъка на „чуждестранните агенти“ с аргумента, че е получавал пари от „неприятелски държави“.

В момента Алла Пугачова все още се намира в Русия и след директните ѝ изявления против войната е застрашена от репресии.

Вижте още: АЛЛА ПУГАЧОВА СЕ ВЪРНА В РУСИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg